2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Kultúra

A Petőfi Irodalmi Múzeum a forradalom kultúráját mutatja be március 15-én

Tematikus tárlatvezetésekkel, Jókai novellaciklusából készült felolvasószínházi előadással és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is várja a látogatókat március 15-én a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).

  • A Petőfi Irodalmi Múzeum a forradalom kultúráját mutatja be március 15-én

Az ünnepi programok különféle módon közelítik meg a nemzeti ünnepet és Petőfi Sándor emlékezetét - tájékoztatta a Petőfi Irodalmi Múzeum az MTI-t hétfőn.

A kisebbek múzeumpedagógiai foglalkozásokon és játékokon vehetnek részt.

Novokrescsenszkov Tamás vándornyomdász, betűszedő segítségével életre kel Landerer és Heckenast nyomdagépe. A vándornyomdász workshopja Kass János Az ember tragédiájához készült illusztrációsorozatával foglalkozik.

A felnőttek tematikus tárlatvezetéseken tekinthetnek meg egyszerre több kiállítást és lesz Interaktív városépítő workshop is a Károlyi-palota előcsarnokában.

Megemlékezést és koszorúzást is tartanak a PIM kertjében álló Petőfi-szobornál, ahol ünnepi beszédet mond Visky András, József Attila-díjas író, dramaturg.

Szólj még egyszer a Szabadságról címmel, Lőrinc László történész-pedagógussal, a 25 szelfi című könyvsorozat szerzőjével és Fenyő D. Györggyel, a Magyartanárok Egyesületének alelnökével beszélget Kalla Zsuzsa, a Költő lenni vagy nem lenni kiállítás kurátora.

Este hét órától Jókai novellaciklusából készült felolvasószínházi előadás várja az érdeklődőket. A produkcióban Dömötör András színész és rendező a Csataképek a magyar szabadságharcból című kötet szövegeit állítja színpadra.

Forrás: MTI

Fotó: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!