2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

A miskolci adventi villamos a legnépszerűbb Európában

Hír TV

2019. december 25., szerda 07:25

Toronymagasan vezet Európa adventi villamosai között a miskolci ünnepi járat. Egy cseh internetes oldalon évek óta meghirdetik Európa adventi villamosainak versenyét, de a miskolci járat úgy tűnik idén is verhetetlen. Az ünnepi jármű már nyolcadik éve közlekedik a városban, és minden alkalommal megújul.

A hangszórókból karácsonyi dallamok szólnak, de az élőzenés produkciók is rendszeresek Miskolc adventi villamosán.

A miskolci közlekedési vállalat nyolcadik alkalommal álmodja meg az adventi villamost, amely minden évben más díszítést kap. Az idén mézeskalácsházat formázó jármű az ebben az évben is a legszebb lehet Európa ünnepi járatai között.

Egy cseh internetes portálon Európa legszebb adventi villamosát keresik. Az oldalon többek között prágai, müncheni, krakkói és bécsi villamosok is versenybe szállnak. A feldíszített járművek között nagy fölénnyel vezet a miskolci szerelvény, ami eddig hatvanezer szavazatból negyvenkétezer szavazatot kapott.

"Egyrészt koncepcióban gondolkodunk, tehát mindig a villamos külseje és a belseje szoros összhangban van, illetve annak is, hogy nagy-nagy várakozással fogadják az utasok. Nem áruljuk el soha, hogy hogyan fog kinézni a külseje, és ez jelenti azt, hogy meglepetés. Sokkal több ez, mint egy fényvillamos, ami csak kívülről van megvilágítva, hisz belülről is gazdag díszítést kapott a jármű. Ezen felül pedig színes programokkal dúsítjuk a villamos közelekedését."

- mondta Vaskó Tiborné, az MVK Zrt. operatív igazgatója.

A versenyben a második helyen Plzen adventi villamosa áll 15 ezer szavazattal. Szavazni január 2-ig lehet.

Hír TV