2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

A miskolci adventi villamos a legnépszerűbb Európában

Toronymagasan vezet Európa adventi villamosai között a miskolci ünnepi járat. Egy cseh internetes oldalon évek óta meghirdetik Európa adventi villamosainak versenyét, de a miskolci járat úgy tűnik idén is verhetetlen. Az ünnepi jármű már nyolcadik éve közlekedik a városban, és minden alkalommal megújul.

  • A miskolci adventi villamos a legnépszerűbb Európában

A hangszórókból karácsonyi dallamok szólnak, de az élőzenés produkciók is rendszeresek Miskolc adventi villamosán.

A miskolci közlekedési vállalat nyolcadik alkalommal álmodja meg az adventi villamost, amely minden évben más díszítést kap. Az idén mézeskalácsházat formázó jármű az ebben az évben is a legszebb lehet Európa ünnepi járatai között.

Egy cseh internetes portálon Európa legszebb adventi villamosát keresik. Az oldalon többek között prágai, müncheni, krakkói és bécsi villamosok is versenybe szállnak. A feldíszített járművek között nagy fölénnyel vezet a miskolci szerelvény, ami eddig hatvanezer szavazatból negyvenkétezer szavazatot kapott.

"Egyrészt koncepcióban gondolkodunk, tehát mindig a villamos külseje és a belseje szoros összhangban van, illetve annak is, hogy nagy-nagy várakozással fogadják az utasok. Nem áruljuk el soha, hogy hogyan fog kinézni a külseje, és ez jelenti azt, hogy meglepetés. Sokkal több ez, mint egy fényvillamos, ami csak kívülről van megvilágítva, hisz belülről is gazdag díszítést kapott a jármű. Ezen felül pedig színes programokkal dúsítjuk a villamos közelekedését."

- mondta Vaskó Tiborné, az MVK Zrt. operatív igazgatója.

A versenyben a második helyen Plzen adventi villamosa áll 15 ezer szavazattal. Szavazni január 2-ig lehet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!