2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 11:05

Kultúra

A lenyűgöző szépségű Palvin Barbara is megjelent a Cannes-i Filmfesztiválon

Idén is rekordrészvétel volt a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál idején tartott filmvásáron, amely szerda este ért véget. A cannes-i fesztivál díjkiosztóját és záróünnepségét szombat este tartják.

  • A lenyűgöző szépségű Palvin Barbara is megjelent a Cannes-i Filmfesztiválon

A fesztiválpalota alagsorában rendezett találkozón és vetítéseken több mint 15 ezer akkreditált filmes szakember, producerek, forgalmazók, moziüzemeltetők és alkotók fordultak meg.

Az 1959-ben létrehozott cannes-i filmvásár a fesztivállal egyidőben, május 14-én nyílt meg, de három nappal a hivatalos program versenyének díjátadó ünnepsége előtt bezárt.

"A vásár idén több mint 140 országból több mint 15 ezer résztvevővel megdöntötte a tavalyi látogatottsági rekordot, 2023-ban 14 ezer akkreditált volt jelen" - írta a Le Francais című francia filmes szaklap.

A filmvásáron csaknem 1200 vetítést tartott a több mint ötszáz kiállító. Az egyhetes rendezvényen több mint 250 eseményt is szerveztek a tavalyi kétszázhoz képest, köztük a Magyarországon gyorsan növekvő filmipar kihívásai címmel pénteken tartott konferenciát Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, valamint Kemény Ildikó, Robert Lantos és Mike Goodridge producerek részvételével.

Guillaume Esmiol, a filmvásár igazgatója üdvözölte, hogy folytatódott az Ázsiából érkező filmesek számának növekedése, valamint a brazil, a kínai és az ausztráliai filmipar fellendülése és cannes-i jelenlétének erősödése. Rajtuk kívül a díszvendég Svájc is jelentős delegációval képviseltette magát idén.

Az Arany Pálmáért versenyző, eddig bemutatott alkotások közül a kritikusok pontozási listáját Sean Baker független amerikai filmes Anora című thrillere vezeti, amely egy üzbég származású New Yorki-i prostituált és egy luxuslakásban élő orosz oligarcha fia közötti szenvedélyes viszony egyszerű történeteként indul, majd miután a fiú szülei Moszkvában tudomást szereznek a fiatalok kapcsolatáról, a film valódi akció-vígjátékká és amerikai road movie-vá alakul át. A Screen angol nyelvű szaklap 1-től 4-ig pontozza a filmeket, s az amerikai alkotás az egyetlen, amely háromnál magasabb átlagot ért el. A francia nyelvű Film francais szaklap hazai kritikusai is az amerikai filmet és Jacques Audiard francia rendező Emilia Perez című zenés thrillerét helyezik az első helyre. Ez utóbbi egy mexikói drogbáró teljes átalakulásáról és az őt körülvevő nőkről szól.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így értékelte Luciano Spalletti az albánok elleni meccset

Így értékelte Luciano Spalletti az albánok elleni meccset

Nem volt teljesen elégedett csapata játékával Luciano Spalletti, a címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint együttesének sokkal határozottabban kell majd futballoznia csütörtökön, a spanyol csapat ellen, mint tette azt szombaton este Albániával szemben a németországi Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!