2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kultúra

A HBO meghajolt Kijev előtt: kiírják a népszerű színészt a Fehér Lótusz című sorozatból

Kiírták a HBO egyik legnépszerűbb sorozatának, a Fehér Lótusz harmadik évadából Milos Bikovics szerb–orosz színészt Ukrajna tiltakozása miatt - írja a Magyar Nemzet. 

  • A HBO meghajolt Kijev előtt: kiírják a népszerű színészt a Fehér Lótusz című sorozatból

A lap beszámolója szerint az amerikai televíziós csatorna január 12-én jelentette be, a sorozatban a híres színész is szerepet fog kapni, ám az ukrán külügyminisztérium azonnal kopogtatott a HBO-nál:

HBO, szerinted az rendben van, hogy olyannal dolgozol együtt, aki támogatja a népirtást és megsérti a nemzetközi jogot? – tette fel a kérdést a tárca közösségi oldalán.

A posztban azt is írták, Bikovics az orosz–ukrán háború kezdete óta támogatja Moszkvát.

Már megjárta a poklot

A színész leszögezte, tekintve, hogy megélte a délszláv háborút, semmilyen háborút nem támogat – írta a The Guardian brit napilap.

„Egy háború sújtotta országban nőttem fel. 11 éves koromban éjjel-nappal óvóhelyeken éltem, miközben hazámat és szülővárosomat bombázták. Soha senkinek nem kívánnék ekkora pusztítást”

– fogalmazott a belgrádi születésű színész. Bikovics arra is reagált, hogy Kijev zsarolása miatt kiírták a Fehér Lótuszból. Elmondta, nagy megtiszteltetés volt, hogy részese lehetett a tévésorozatnak, ugyanakkor sajnálatát fejezte ki a művészet körén kívül eső okok miatt.

Mindezek ellenére meglehetősen szúrta Kijev szemét, hogy Bikovics a világhírű sorozatban kapott szerepet. Az ukrán sajtóban arról cikkeztek korábban, a színész nagy csodálója az orosz kultúrának, több orosz sorozatban is szerepelt, emellett Oroszországban is elismert színésznek számít. 2018-ban a Puskin-díjjal tüntették ki, 2021-ben pedig Vlagyimir Putyin orosz elnöktől vehette át orosz állampolgárságát.

A színészt 2019-ben nemzetbiztonsági okokra hivatkozva kitiltották Ukrajnából.

Fotó: Milos Bikovics Belgrádban 2021. október 19-én. (Fotó: Srdjan Stevanovic / Getty Images)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!