2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kultúra

60 éve készült A Tenkes kapitánya televíziós sorozat

60 éve készült A Tenkes kapitánya televíziós sorozat, mely azóta több generáció kedvence lett. A film Siklóson játszódik. A város az évforduló kapcsán idén több rendezvénnyel készül. A várban például áprilisban felújítják azt a kiállítást, mely bemutatja többek között a film szereplőit és a forgatás kulisszatitkait.

  • 60 éve készült A Tenkes kapitánya televíziós sorozat

A 13 részes sorozatot 1963-ban forgatták Siklóson. A belső jelentek mindegyike a várban készült, a külsők nagy részét viszont takarékossági okokból Budapest környékén vették fel. A filmet így is mindenki Siklóshoz köti.

A sorozat arról szól, hogy a siklósi parasztok hogyan jártak túl a várban állomásozó osztrák sereg, a labancok eszén. A szereplők nagy része fiatal kezdő színész volt, pályájuk a filmmel indult be. Azóta több generáció kedvence lett a történet. Baranya Vármegye Közgyűlése döntött arról, hogy A Tenkes kapitánya kultusza a vármegye értéktárának része legyen, és kezdeményezték, hogy az országos listára is vegyék fel.

KAPCSOLÓDÓ: 

Radar - Siklóson elevenedik meg A Tenkes kapitánya

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háború Ukrajnában és Izraelben: Zelenszkij beleöregedett a háborúba + videó

Háború Ukrajnában és Izraelben: Zelenszkij beleöregedett a háborúba + videó

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az Ukrajnában és a Gázai övezetben zajló háborúkkal kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felében Stepper Pétert, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójá és kárpátaljai tudósítónkat, Dunda Györgyöt kérdezték műsorvezetőink.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt a Star Trek: Discovery sztárja

Elhunyt a Star Trek: Discovery sztárja

Amyotrófiás laterálszklerózis (ALS) szövődményei következtében 49 éves korában elhunyt Kenneth Mitchell, akit leginkább a Star Trek: Discovery és a Marvel kapitány című filmekben nyújtott szerepeiről ismerhetett meg a közönség - írja a Ripost.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!