2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Kultúra

60 éve készült A Tenkes kapitánya televíziós sorozat

60 éve készült A Tenkes kapitánya televíziós sorozat, mely azóta több generáció kedvence lett. A film Siklóson játszódik. A város az évforduló kapcsán idén több rendezvénnyel készül. A várban például áprilisban felújítják azt a kiállítást, mely bemutatja többek között a film szereplőit és a forgatás kulisszatitkait.

  • 60 éve készült A Tenkes kapitánya televíziós sorozat

A 13 részes sorozatot 1963-ban forgatták Siklóson. A belső jelentek mindegyike a várban készült, a külsők nagy részét viszont takarékossági okokból Budapest környékén vették fel. A filmet így is mindenki Siklóshoz köti.

A sorozat arról szól, hogy a siklósi parasztok hogyan jártak túl a várban állomásozó osztrák sereg, a labancok eszén. A szereplők nagy része fiatal kezdő színész volt, pályájuk a filmmel indult be. Azóta több generáció kedvence lett a történet. Baranya Vármegye Közgyűlése döntött arról, hogy A Tenkes kapitánya kultusza a vármegye értéktárának része legyen, és kezdeményezték, hogy az országos listára is vegyék fel.

KAPCSOLÓDÓ: 

Radar - Siklóson elevenedik meg A Tenkes kapitánya

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - Radics Béla, a megátkozott ember

Napindító - Radics Béla, a megátkozott ember

A negyven éve, 1982. október 18-án meghalt Radics Béláról Klacsán Gábor készített zenés, játékfilmes elemekkel dúsított dokumentumfilmet Szentesi Zöldi László és Bálint Csaba forgatókönyvéből.
Napindító - Rátonyi Róbert 100

Napindító - Rátonyi Róbert 100

A Rátonyi Róbert Színház emlékestje, mellyel névadójukra emlékeznek születésének 100. évfordulója alkalmából. Napindító című műsorunk vendége volt Rátonyi Trixi, a Rátonyi Róbert Színház igazgatója és Kiss Zoltán színész.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!