2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Európában is egyedülálló a megújuló Kékkör

2015. augusztus 17., hétfő 18:28, frissítve: hétfő 18:28

Teljessé válik a Kékkör – több mint 2,7 milliárd forintból újul meg Magyarország legnépszerűbb turistaútvonala. Az Országos Kékkör 2550 kilométer – a fejlesztéssel Európa egyik legmodernebb és leghosszabb kijelölt útvonala lesz.

Friss jelzések és új pihenők szegélyezik az Országos Kékkör mecseki szakaszait. A Pécset is megkerülő erdei útvonalon több mint 90 kilométernyi szakasz újult meg a túrázók érdekében.

A Mecsekben összesen 1000 km jelölt turistaútvonalat használnak a kirándulók. Van olyan rész, ahol egy hétvégén több ezren is megfordulnak.

„Ezek a szakaszok nagyon érdekes, frekventált útszakaszok, mondjuk a Mecsekben ilyen az Óbányai völgy, amiben tudjuk, hogy van olyan hétvége, hogy két-háromezer ember halad keresztül, és éves adatunk van, becsült adat, 100 ezer emberre gondolunk, aki ezt a szakaszt látogatja” – mondta el Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. igazgatója.


A svájci modell alapján megújuló Országos Kékkörön több kilátót, turistaházat, hidat és pihenőhelyet is építettek.

„2,7 milliárd forintnyi európai uniós forrásból újul meg az Országos Kékkör, ami egyesíti a három kéktúrát az Észak-Magyarországon áthaladó Országos Kéktúrát, a Dél-dunántúli és az Alföldi Kéktúrát, ez a 2550 km egységes kék sávjelzéssel ellátott turistaútvonal végigmegy Magyarországon egy kört alkotva, innen ered a neve, a Kékkör, ebben a formában egyedülálló, nemcsak Magyarországon, hanem Európában is” – mondta el Széki Gabriella, a Magyar Természetjáró Szövetség munkatársa.

Az Országos Kékkör fejlesztése szeptemberre fejeződik be. Akkor már mobilapplikáción is elérhető és tervezhető lesz egy-egy turistaútvonal.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!