2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Esztike gyűrűje

Következik:

Híradó 12:05

Színes

Végéhez közeledik a riói karnevál

Végéhez közeledik a riói karnevál. A koronavírus-járvány nem érte el Brazíliát, ezért százezrek táncolnak az utcákon. A brazil nagyváros világhírű fesztiválján mérik össze tudásukat a legjobb szambaiskolák táncosai. A győzteseket hamvazószerdán hirdetik ki.

  • Végéhez közeledik a riói karnevál

Vidám a hangulat és kormoly a verseny. A Sambadrome-ban egymás után felvonuló táncos csoportokat zsűri figyeli, hogy eldöntse, melyik szambaiskola csapata a legjobb.

A győzelemhez kiváló koreográfia, fülbemászó dallamok, káprázatos jelmezek, forró hangulat, összhang és énektudás is kell.

És persze közönség is. A szervezők 2 millió turistát várnak a hatnapos rendezvényre. A helyiek is szeretik az év legnagyobb eseményét. A farsangi időszakban összesen 7 millióan ünnepelnek Rióban.

Ahogy közeledik a farsangi szezon vége, úgy vonulnak fel az egyre híresebb szambaiskolák, például az 58 éve megalapított Sao Clemente, amelyik humoros előadásairól híres.

A karnevál szórakozás és ünnep. A brazil emberek sokat szenvedtek és ebben a hónapban erre is emlékeznünk kell. A Sao Clemente itt van, úgyhogy rengeteg ember élvezheti a parádét. Ez valami csodás

- mondta az egyik résztvevő.

A riói karnevál hivatalosan szerdán ér véget. Akkor hirdetik ki a győzteseket.

A brazil nagyváros első farsangját 1723-ban tartották a portugál bevándorlók. Akkor jelmezt, vagy legalább álarcot öltöttek a résztvevők, akik vízzel locsolták egymást, miközben sarat, lisztet és tojást dobáltak a tömegbe.

A karnevál mostani formájának, a zenés táncos felvonulásnak is lassan száz éves hagyománya van Rio de Janeiróban. Az első hasonló eseményt 1928-ban rendezték meg.

A kaneváli forgatag minden latin-amerikai országban divatos télbúcsúztató szórakozásnak számít, de a riói esemény kiemelkedik az összes többi közül.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!