2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Színes

Vágás nélkül műthetik ezentúl a kisgyermekeket

Adományokból vásárolt laparoszkópot a Heim Pál Gyermekkórház urológiai osztálya. Az eszközzel vágás nélkül műthetők a vese-rendellenességgel született gyermekek. Az eljárásnak köszönhetően a lábadozási idő több hétről két napra csökken.

A vágás nélküli, úgynevezett laparoszkópos műtéti eljárást lencsékkel teli fémcsővel végzik, amelynek elég egy metszés is a bőrön. A lábadozás rövidebb, mert nem vágásnak kell begyógyulnia. Így operálják a Heim Pál Gyermekkórház urológiáján a vese-rendellenességgel született kis betegeket.

„Szeretnénk kibővíteni a műtéti technikákat, egyrészt a minél fiatalabb korosztály irányába, tehát egészen icipici gyerekek felé is. Másrészt vannak új műtéti technikák, a veseállományon végzett műtétek, amelyek új műszerekkel könnyebben végezhetők” – magyarázta Merksz Miklós, a Heim Pál Gyermekkórház osztályvezető főorvosa.

A kórház különböző felajánlásokból négymillió forintért vett egy új laparoszkópot.

„Egy olyan kezdeményezésbe kezdtünk bele az idén, ami arról szól, hogy karácsony tájékán, nem üzleti ajándékot vásárolunk a partnereknek, hanem az erre fordítandó összeget, azt adomány formájában annak az intézménynek vagy annak a kezdeményezésnek a támogatására ajánljuk föl, amit a kollégák kiválasztanak” – mondta Smid Beáta, az UniCredit Bank kommunikációs igazgatója.

Az állami egészségügyi intézmények közül kizárólag a Heim Pál Kórházban működik gyermekurológiai osztály, ahol évente több száz kisgyermeket műtenek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!