2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Színes

Utolsó útjukra indultak a budapesti Ikarus buszok

Az utolsó menetrend szerinti útjaikra indultak az Ikarus buszok Budapesten. A BKV több évtizedes múltra visszatekintő járműveivel most hétvégén lehet utoljára utazni. A fővárosban ezután már csak alacsony padlós buszok közlekednek majd.

  • Utolsó útjukra indultak a budapesti Ikarus buszok

Hétvégén lehetett utoljára hallani, ugyanis 50 év után a BKV nyugdíjazza a magyar buszgyártás meghatározó járműveit, azaz sokak kedvencei eltűnnek a budapesti utakról.

Bár magáról a gyárról már csak múlt időben beszélhetünk, az Ikarus mai napig rekorder: az 1967-ben bemutatott, 200-as család a világ legnagyobb darabszámban gyártott autóbusza. Egészen 1996-ig gyártották.

Az Ikarus buszoknak rajongótábora is van, sokan fényképezték és filmezték az utolsó menetrend szerinti klasszikusokat.

Szinte nincs olyan ember, aki valamilyen formán ne kötődne az Ikarusokhoz.

Ezzel lezárult egy korszak a BKV-nál, teljesen kivonják a forgalomból a régi magas padlós buszokat, már csak korszerű alacsony padlós járművekkel találkozhatunk a budapesti utakon. Aki viszont rajong az Ikarusért annak jó hír, hogy a BKV évente többször retró járatot indít majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Tőzike tanösvényből összesen három található Magyarországon, amiből a legismertebb a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található Csáfordjánosfa mellett. A becslések szerint 15 millió tő virág borítja fehérbe a tanösvény körüli erdő talaját. Idén korábban érkezett a virágzás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!