2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 11:40

Színes

Újrajátszották az isaszegi csatát

Több ezer néző előtt játszották újra az isaszegi csatát az 1849. évi tavaszi hadjárat emlékére. A harmincegyedik isaszegi hadiszemlére több száz hagyományőrző gyalogos és lovashuszár érkezett. A tavaszi hadjárat az 1849-es szabadságharc legsikeresebb eseménye volt, a magyar csapatok alig több mint egy hónap alatt foglalták el a Dunántúl és Erdély jelentős részét.

  • Újrajátszották az isaszegi csatát

Szemlével kezdődött a dicsőséges tavaszi hadjárat egyik fontos ütközetét, az isaszegi csatát megidéző hadijáték. A több száz részt vevő valóban küzdött, a pirotechnika és a hanghatások pedig csak fokozták az élményt.

Az isaszegi csata bár nem volt döntő, mégis fontos szerepet játszott a tavaszi hadjáratban.

Isaszegen három évtizedes hagyománya van a hadijátéknak, de a város kulturális és közélete a mai napig őrzi az 1849-es események emlékét.

Az isaszegi csatajátékot csaknem ötezer néző követte élőben a helyszínen.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!