2021. 10. 21. Csütörtök Orsolya napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Színes

Újrajátszották az isaszegi csatát

Több ezer néző előtt játszották újra az isaszegi csatát az 1849. évi tavaszi hadjárat emlékére. A harmincegyedik isaszegi hadiszemlére több száz hagyományőrző gyalogos és lovashuszár érkezett. A tavaszi hadjárat az 1849-es szabadságharc legsikeresebb eseménye volt, a magyar csapatok alig több mint egy hónap alatt foglalták el a Dunántúl és Erdély jelentős részét.

Szemlével kezdődött a dicsőséges tavaszi hadjárat egyik fontos ütközetét, az isaszegi csatát megidéző hadijáték. A több száz részt vevő valóban küzdött, a pirotechnika és a hanghatások pedig csak fokozták az élményt.

Az isaszegi csata bár nem volt döntő, mégis fontos szerepet játszott a tavaszi hadjáratban.

Isaszegen három évtizedes hagyománya van a hadijátéknak, de a város kulturális és közélete a mai napig őrzi az 1849-es események emlékét.

Az isaszegi csatajátékot csaknem ötezer néző követte élőben a helyszínen.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A hazai közönségnek is bemutatja új albumát a Rise Against - június 14-én koncerteznek a Budapest Parkban

Az 1999-ben alakult Rise Against áttörését 2004-ben megjelent harmadik stúdiólemezük, a Siren Song of the Counter Culture című hozta meg. 2021. október 21.

ÍME A 2021-ES MTV EMA JELÖLTJEI!

Justin Bieber tarol a listán - megkezdődött a szavazás a legjobb magyar előadókra is. 2021. október 20.

A felelős állattartás fontossága

Közel 2600-an jelentkeztek a felelős állattartást támogató „Gazdi-jogsi” nevű képzésre. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!