2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Színes

Tortával kedveskedtek a fővárosi állat- és növénykert lakóinak az intézmény születésnapján

A budapesti a világ egyik legrégebbi állatkertje: 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. A különleges tortát a gondozók adták át a szülinapozóknak. Az ünneplés egész héten folytatódik, egy állatkerti fesztivál keretében.

  • Tortával kedveskedtek a fővárosi állat- és növénykert lakóinak az intézmény születésnapján

A gondozók gyűrűjében porciózták ki a hatalmas születésnapi tortát az állatkert sztárjainak. A különleges desszert mellé rengeteg gyümölcs is került. A tortakölteményt, amely emberi fogyasztásra is alkalmas volt, az egyik cukrászda készítette el.

Viszonylag nagy kihívás volt számunkra, hogy se tojás, se tej nem kerülhet a tortába, úgyhogy répából, almából, zabból, rizsből, banánból készült – hangsúlyozta Szentandrási Szabó Emese, a Suhjada cukrászda vezetője.

Vannak olyan lakói is az állatkertnek akik nem annyira szeretik a tortát, ők más csemegét kapnak az állatkerti bulin.

A cápasuliban délben le fogunk merülni a cápákhoz hárman és a tréning során kapják meg a mai adag takarmányukat. A szülinap alkalmából kapnak egy kis extra lazacot, illetve egy kollégám előadást fog tartani a kedves látogatóknak – mondta Kingl Viven, állatgondozó.

A tortázással nincs vége a szülinapi ünnepségnek, a fővárosi állat- és növénykert ugyanis különleges fesztivállal készül a következő napokban.

A mai nappal elkezdődik és egészen vasárnapig tart egy állatkerti fesztivál is a születésnap alkalmából rengeteg programmal, partnerintézményekkel, fellépőkkel, gyerek programokkal úgyhogy érdemes arra is eljönni – emelet ki Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Emellett csütörtökön és pénteken extra nyitva tartással, reggel 9-től egészen este 10-ig számos családi programmal és koncerttel várják a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Őzike tévedt be egy lakótelepre + videó

Őzike tévedt be egy lakótelepre + videó

A Szia Komárom a hivatalos Facebook-oldalán számoltak be arról, hogy egy gida szaladgált Észak-Komáromban, a 7-es lakótelepen. Az erről készült videón jól látszik, hogy az állat rémülten rohangált az épületek között.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!