2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

15. Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen

Tizenötödik alkalommal elevenedett meg az ókori és a középkori múlt, és öltötte magára történelmi korokat idéző jelmezeit Szombathely. Ezen a hétvégén nemcsak a város, hanem az idelátogatók is maskarát viseltek. Az idén huszonöt helyszínen kétszázötven program tette felejthetetlenné a Savaria Történelmi Karnevált.

Felhőtlen játék, vérre menő harc, vérpezsdítő zene, vagyis a múlt és a jelen találkozott az elmúlt napokban Szombathelyen. A seregszemlét tartó Puskás Tivadar polgármester szerint igazi idegenforgalmi látványosság lett a karnevál. „Szombathelyen a történelmünket mutatjuk be, ezen bemutatás, ezen karnevál alkalmával mindig új helyszíneket igyekszünk nyitni, most pillanatnyilag ez a karnevál huszonöt helyszínnel, kétszázötven programmal látja vendégül az ideérkezőket. A programok között a katolikus udvart hadd említsem meg, de az első világháborús emlékeket bemutató programot, illetve helyszínt is láthatunk” – mondta Puskás Tivadar.

A hagyományokhoz hűen az idén is kulturális és gasztronómiai különlegességek szórakoztatták a nagyérdeműt, de a technika szerelmesei is jól érezhették magukat. „Tizenhat éve élek Szombathelyen, és mind a tizenöt alkalommal itt voltam, mindig találok valami újat, a gyerekeim itt nőttek fel, minden évben kijönnek, egyesületi tag a nagyobbik fiam, így minden rendezvényre kimegyünk mindhárom napon, sőt a megnyitón is ott voltunk” – mondta egy szombathelyi lakos.

Az év fesztiválszervezője díjat elnyert karneváligazgató szerint még ma is ritkaságszámba megy a szombathelyi históriás játék. „Minden eddigi adatot felülmúlt ez az idei, hiszen már a tegnapi és a csütörtöki napon is látszik mindez, hogy óriási az érdeklődés, és nemcsak az ország minden szegletéből érkeztek látogatók, hanem országhatáron túlról is, a szomszédos országokból, Ausztriából, Csehországból, Szlovéniából, Horvátországból, de Németországból is külön buszokat indítottak a rendezvényre. Ez a históriás rendezvény, azzal, hogy az különösen az antik időket eleveníti fel, ritkaságszámba megy még Európában” – mondta Szommer Ildikó karneváligazgató.

A Savaria Történelmi Karnevál tematizált helyszínei vasárnap estig várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!