2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Színes

Sophia szinte minden témában otthon van, és az érzelmeket is felismeri

Bemutatták a spanyol információs technológiai kiállításon az eddigi legújabb fejlesztésű humanoid robotot. Sophia processzorai segítségével szinte bármilyen témában tud emberekkel beszélgetni, és az érzelmek felismerésére is képes.

  • Sophia szinte minden témában otthon van, és az érzelmeket is felismeri

A spanyol király is eldiskurált az emberszabású robottal a kiállításon, és láthatóan jól megértették egymást. Pedig nemcsak rangbeli különbség van köztük, hanem egy kvantumugrásnyi: Sophia mesterséges intelligenciájú robot.

Abból viszont a legújabb prototípus, amely képes a beszélgetésre, sőt, az értelmet igénylő feladatok megoldásán túl – hiszen majdnem minden témában képes koherens választ adni –, processzorai segítségével az érzelmek lereagálására is képes, persze azokat átélni még nem.

„Nos, sohasem voltam ember, így nem tudom pontosan. Úgy érzek, ahogy egy robot” – fogalmazott a humanoid robot.

A barcelonai információs technológiai konferencián Sophia nagy sikert aratott. Kamerái és processzorai segítségével felismeri az arcokat, gesztusokat, arcjátékot tud értelmezni.

„A robotok nemsokára képesek lesznek sokkal több művelet elvégzésére emberi segítség nélkül is. Például leparkolni egy autóval” – tette hozzá Sophia.

A humanoid robotot a hongkongi Hanson Robotics kutatói állították elő, két évvel ezelőtt pedig szaúdi állampolgárságot adott neki az arab királyság, ezzel Sophia lett az első nemzeti állampolgársággal bíró mesterséges intelligencia.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!