2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Nagyapám Horthy Miklós 03:00

Színes

Romániában egy hónapon belül másodszor adtak ki oroszlánveszélyre figyelmeztető riasztást

„A medveveszély már unalmas, jöhetnek az egzotikus kalandok” – olvasható a Főtér cikkében.

  • Romániában egy hónapon belül másodszor adtak ki oroszlánveszélyre figyelmeztető riasztást

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Átlagos napnak indult ez a csütörtök a Suceava megyei Radócon (Rădăuți). Ám egyszer csak érkezett a RO-Alert riasztás arról, hogy két oroszlán kószál ellenőrizetlenül a helyi állatkert környékén, így a lakosokat arra kérik, hogy ne menjenek arra – olvasható a Főtér cikkében.

A portál szerint ez egy hónapon belül már a második oroszlános riasztás az országban: május 12-én Târgoviște lakosai kaptak RO Alert üzenetet hasonló tartalommal – akkor egy oroszlán szabadult ki a helyi állatkertből.  A mostani eset egyébként nem volt teljesen ellenőrizhetetlen:

a két radóci oroszlán csak a ketrecéből szabadult ki, miközben azt épp takarították, de az állatkert területéről már nem jutottak ki.

Ennek ellenére csendőröket hívtak a helyszín biztosítására, az elkószált állatokhoz pedig állatorvost, aki elkábította őket, hogy visszahelyezzék a nagyvadakat a ketrecükbe. A történtek idején nem voltak látogatók az állatkertben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!