2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Színes

Rászorulóknak és autista gyerekeknek gyűjtenek a diplomatafeleségek + videó

Több mint 30 ország diplomáciai külképviselete fogott össze, hogy bemutassa a hazájára jellemző hagyományos termékeket és helyi ízeket Budapesten. A 12. Diplomata Jótékonysági Vásárt idén új helyszínen, a Bálnában rendezték meg. Szijjártó-Nagy Szilvia, a vásár védnöke elmondta, a rendezvény szép példája a különböző kultúrájú, de azonos célú együttműködésnek. A teljes bevételt magyar jótékonysági alapítványok között osztják szét.

  • Rászorulóknak és autista gyerekeknek gyűjtenek a diplomatafeleségek + videó

A korábbi évekhez hasonlóan ismét több ország gyűlt össze, hogy bemutassa kézműves termékeit, hagyományait, ajándéktárgyait és különlegességeit, valamint betekintést engedjen nemzeti konyhájába.

A résztvevőket kulturális előadásokkal, népviseleti bemutatókkal, valamint művészeti bemutatókkal is várták a szervezők.

„Akik idelátogatnak, arra számíthatnak, hogy egy nagy teremben, de gyakorlatilag a világot járhatják körbe. Hogy pár résztvevő országot említsek a több mint harminc közül: Kína, India, Pakisztán, Azerbajdzsán, Jordánia, Marokkó, Mongólia” - sorolta Skapér Katalin szervező.

A vásár védnöke, Szijjártó-Nagy Szilvia elmondta, a különböző kultúrájú, de azonos célú együttműködések szép példája a rendezvény.

„Példaértékű az, hogy a világ különböző tájairól érkező diplomaták, nagykövetek, nagykövetfeleségek összefognak, és minden évben megrendezik ezt a jótékonysági vásárt, mellyel magyar jótékonysági civil szervezeteket támogatnak Tulajdonképpen ennek a vásárnak adhatnánk azt a nevet, hogy vásároljunk egy nap alatt a világ körül, hiszen a résztvevő országok elhozzák a nemzeti kincseiket, bemutatják a konyhájukat. Mindenkit szeretettel várunk idén is, most új helyszínen, a Bálnában” – mondta Szijjártó-Nagy Szilvia.

A Diplomata Jótékonysági Vásár teljes bevételét az Együtt az Autistákért Alapítvány, a Csodalámpa Alapítvány és az SOS Gyermekfalvak javára ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!