2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Színes

Örültek a hóesésnek az arizonai vadaspark elefántjai

Tizenöt-húsz centiméternyi friss hó hullott az amerikai fővárosban, Washingtonban és az Egyesült Államok keleti partvidékén. A téli időjárás egyelőre nem okozott fennakadásokat a közlekedésben. Ellentétben Japánnal, ahol egyes térségekben a havazás miatt ideiglenesen fel kellett függeszteni a vasúti és a légi közlekedést is.

  • Örültek a hóesésnek az arizonai vadaspark elefántjai

Hó fedte be az Egyesült Államok fővárosát. Washingtonban néhány óra leforgása alatt 15-20 centiméternyi szilárd csapadék hullott január utolsó napján. Az elnöki rezidencia és a Kongresszus épülete is fehérbe burkolózott. Az amerikai szövetségi fővárosban utoljára 3 éve esett ennyi hó.

A téli időjárás egyelőre nem okozott fennakadásokat a közlekedésben, de elővigyázatosságból a hatóságok mindenkit óvatosságra intettek.

New Yorkban sokan örültek a hidegnek, többen keresték fel a korcsolyapályákat. A mínuszok miatt pedig még a szökőkutakról is jégcsapok lógtak a metropoliszban. Az előrejelzések szerint a következő napokban további havazásokra kell számítani az észak-keleti országrészben, a hőmérséklet pedig fagypont alatt lesz.

Nemcsak a legnépesebb városban élő gyerekeket csábította a szabadba az idei tél, hanem a Reid Vadaspark elefántjait is.

Míg a legtöbb állat nem akart előjönni odújából, addig az ormányosok önfeledtek élvezték az arizonai telet. Játszottak és csúszkáltak a hó áztatta földön.

Az indiai Kasmírban már hónapok óta havazik. A hegyvidék sípályáit a koronavírus-járvány nyomán hozott intézkedések miatt azonban kevesebben keresik fel, mint máskor.

Gulmarg városában egy helyi vállalkozó egészen különleges iglut építtetett. A hókunyhóban kávét, teát, egyéb italokat és meleg ételeket szolgálnak fel a vendégeknek.

A kávézót üzemeltető cég igazgatója megerősítette, hogy a vendéglátóhely valóban páratlan a maga nemében.

Japán északi részén is havazott. Hokkaido szigetén kisebb fennakadásokat okozott a téli időjárás.

Ideiglenesen fel kellett függeszteni a vasúti és a belföldi légi közlekedést is. Egyes régiókban az elmúlt napokban több mint fél méternyi friss hó hullott, és további havazás várható.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!