2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Színes

Magyar diák is eljutott az Északi-sarkra

Elérte az Északi-sarkot a Tudás jégtörője elnevezésű, diákoknak szervezett nemzetközi expedíció az 50 Let Pobedi (A győzelem 50. évfordulója) elnevezésű orosz atomjégtörő fedélzetén, az esemény alkalmából az expedíció magyar résztvevője is kitűzte a nemzeti lobogót a sarkvidéken - közölte a Roszatom hétfőn az MTI-vel.

  • Magyar diák is eljutott az Északi-sarkra

Közleményük szerint a Roszatom támogatásával megvalósult expedíció résztvevői orosz, valamint Bangladesből, Dél-Afrikából, Fehéroroszországból, Indiából, Irakból, Kazahsztánból, Kamerunból, Kínából, Kirgíziából, Magyarországról, Mongóliából, Örményországból, Tunéziából és Üzbegisztánból érkezett diákok. A fiatalok az út során tudományos előadásokat hallgattak meg, kísérleteket végeztek, és megismerkedtek a sarkvidék különleges flórájával és faunájával.

Az Északi-sarkot szombaton érte el az expedíció, amelynek magyar résztvevője, Varga Levente, a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium tanulója tűzte ki a magyar lobogót.

Az ötödik alkalommal megrendezett Tudás jégtörője expedíció napra pontosan azon a napon érte el a sarkot, amikor 1977-ben a világon első hajóként az Arktyika nevű szovjet atomjégtörő - olvasható a közleményben.

Fotó: Képernyőfotó (Facebook)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Sérült siklóernyőst mentettek a Gerecsében

Sérült siklóernyőst mentettek a Gerecsében

Sziklafalnak csapódott, súlyosan megsérült siklóernyőst hoztak le szerda éjjel a Gerecsében, a Pes-kő barlang melletti sziklafalról - közölte a Magyar Barlangi Mentőszolgálat koordinátora csütörtökön az MTI-vel.
Orbán Viktor a boszniai szerb elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor a boszniai szerb elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban tárgyalt Milorad Dodikkal, a Bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaság elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A helyes vitaminszedés szabályai

A helyes vitaminszedés szabályai

Kovács Hetti salgótarjáni szakember mindenkinek azt tanácsolja, időben készítse fel a szervezetét a hidegebb időszakra - írja a nool.hu.
Világszerte nő a géllakk okozta allergiások száma

Világszerte nő a géllakk okozta allergiások száma

A körömszépészeti termékekben előforduló vegyi anyagok közül az úgynevezett akrilátorok okozzák a legtöbb allergiás megbetegedést. Ezek felelnek azért, hogy az UV lámpa hatására a köröm felszínén a géllakk megkeményedjen.
A rossz idő miatt elmarad a SZIA

A rossz idő miatt elmarad a SZIA

A Szeged International Airshow (SZIA) szervezői bejelentették: a rendkívül kedvezőtlen időjárás-előrejelzés miatt a Dél-Alföld egyik legrangosabb légiparádéját szeptember 13-14. között, a közönség és a közreműködők biztonsága érdekében kénytelenek lemondani.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!