2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

Kutyák lepték el a siófoki plázát

A helyi állatvédő alapítvány örökbefogadó és adománygyűjtő napot szervezett a bevásárlóközpontba. A gazdikereső ebek egy részével pedig már a helyszínen össze lehetett ismerkedni.

  • Kutyák lepték el a siófoki plázát

Idén nyáron döntött úgy a Sió Pláza vezetése, hogy kutyabarát hellyé teszi a bevásárlóközpontot. Ez az egyetlen pláza a régióban, ahová a házi kedvencek is bemehetnek.

„A nyári időszakban négyszer-ötször annyi látogató fordul meg, mint egy átlagos napon, és rengetegen érkeznek a házi kedvenceikkel nyaralni, továbbá a nyugat-európai országokból is vannak olyan látogatóink, ahol ott már természetes, hogy bemehetnek kutyával is az üzletekbe” – nyilatkozta Oszkó Tímea, a Sió Pláza asset menedzsere.

Ezúttal nem csak vásárolni vagy moziba lehetett menni a plázában, hanem akár örökbe is lehetett fogadni egy kiskutyát. A siófoki menhelyről évente 500 eb kerül új gazdához. Az örökbefogadónak segítenek olyan kutyát választani, aki illeszkedik az életvitelébe, és megvizsgálják, hogy tud-e megfelelően gondoskodni róla. Úgy látják, az ingyen kutyát sokszor nem becsülik eléggé, ezért az örökbefogadáskor 10 ezer forintot kérnek.

„Annak a költségnek, amibe egy egészséges kutya a menhelynek kerül, az ivartalanítás, az oltásokat, a mikrocsipezést összeszámolva, tehát itt konkrétan a tartási költségeket ebbe egyáltalán nem is számoljuk bele, annak körülbelül negyed részét várjuk a gazdától” – mondta Vörös Zsuzsanna, a Siófok Állatvédő Alapítvány menhelyvezetője.

A menhely dolgozói és önkéntesei adományokat is gyűjtöttek. A telepet évente 30 millió forintba kerül fenntartani, de a környékbeli önkormányzatok támogatása, illetve a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlása ezt messze nem fedezi.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!