2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Színes

Komáromi gyártású elektromos buszt tesztel a BKK

Tisztán elektromos meghajtású autóbuszt tesztel a BKK. A kínai vállalat járműve 12 méteres, 76 utas befogadására alkalmas, három ajtós és alacsony padlós. A környezet-barát autóbuszt június másodikától két hétig az utasok is ingyen használhatják, a 105-ös busz vonalán, "E" 105-ös jelzéssel.

  • Komáromi gyártású elektromos buszt tesztel a BKK

Csendes, fenntartási költsége töredéke a dízel motoros buszokhoz képest és környezetbarát. Hamarosan akár ilyen buszok is közlekedhetnek Budapesten. A BKK a MAN és a Mercedes elektromos buszai után két hétig a komáromi gyártású kínai BYD járművét teszteli Budapesten.

A komáromi gyár legnagyobb európai megrendelői a skandináv országok, Németország és Hollandia. Magyarországon eddig négy városában 14 ugyanilyen járművet helyeztek már forgalomba.

A BKK azt szeretné, hogy a budapestiek minél többször utazhatnának olyan járművekkel, amelyek egyáltalán nem bocsájtanak ki károsanyagot – jelentette ki a vállalat szóvivője. Borsi Dávid elmondta, minél több elektromos meghajtású buszt ki akarnak próbálni, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot gyűjtsék be az üzemeltetésükről.

A tisztán elektromos meghajtású autóbuszt két hétig ingyenesen használhatják utasok "E" 105-ös jelzéssel a 105-ös autóbusz vonalán.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!