2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Színes

Húsvéti programok a Skanzenben + videó

A Skanzenben idén is felelevenítik a húsvét hagyományait, az ünnepkör hangulatát és közösségformáló erejét. A színpadi programok mellett játékos helyszínekkel, kézműves foglalkozásokkal és meghívott közösségek bemutatkozásával várják a látogatókat.

  • Húsvéti programok a Skanzenben + videó

Húsvétvasárnap, és húsvéthétfőn is színes programokkal várja az érdeklődőket a szentendrei Skanzen, ahol a résztvevők belecsöppenhetnek az ünnepkör hangulatába. A vendégek megismerkedhetnek a néphagyományokkal, amit a néptáncegyüttesek elevenítettek fel.

A böjt időszakában nemcsak a hústilalom volt érvényben, hanem a népszokás szerint tejterméket, tojást sem fogyaszthattak az emberek. A mulatságokat is mellőzték, bálokra sem mehettek az emberek, azonban a húsvéttal ez a tilalom megszűnt, és megkezdődtek az egyházi hagyományok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!