2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Színes

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Cápa a Balatonban? Egy friss videó nagy riadalmat keltett a tó környékén, de mi az igazság a balatoni "cápáról"? A sonline.hu utánajárt, mi is történt valójában és mit láttak a szemtanúk.

  • Hogy kerül cápa a Balatonba?

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében. A felvétel villámgyorsan elterjedt a TikTok-on, hatalmas megdöbbenést és rémületet keltve a turisták és helyi lakosok körében. A kommentelők között többen nyaralásuk meghiúsulásáról írtak, tartva a "veszélyes ragadozó" jelenlététől.

Egy magára valamit is adó biológia tanár – még Elvirácska is, a csáti iskolából – azt mondaná diákjának a balatoni cápa emlegetésre: – Ülj le fiam, egyes!

De vajon tényleg cápa úszkál a szeretett tavunkban? A sonline.hu megkereste Szári Zsoltot, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, hogy tisztázzák a helyzetet. Megkeresésekor a szakember már meg sem lepődött.

Annak a cápának nagyon nehéz dolga van, amelyik el akar jutni sósvízi élőhelyéről a Balatonra 

– kezdte Szári Zsolt, és meg is magyarázta, hogy miért.

Nem csak egy vállalhatatlanul hosszú utat kellene megtennie, de az édesvíz sem tenne túl jót az “egészségének”. Röviden: a cápa nem él meg az édesvízben, azaz teljesen kizárt, hogy a cápáknak bármelyik fajtája megjelenjen a Balatonban. 

teljes cikk a sonline.hu honlapján olvasható.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!