2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Színes

Hátrányos helyzetű gyermekek számára tartanak tábort

Hátrányos helyzetű gyermekek számára tartanak tábort a Göcseji Tudásközpontban. Itt a fiatalok a kézműves egyesület tagjaitól leshetik el a népi mesterségek csínját-bínját. Az első napot párna varrással, a másodikat korongozással töltötték.

  • Hátrányos helyzetű gyermekek számára tartanak tábort

Napraforgós medálokat csináltak a Göcseyi Tudásközpontban táborozó gyerekek. Az itt készített egyedi tárgyak otthon is méltó díszei lesznek a lakásnak.

„Csináltunk eddig egy dobozt, amiben az egész hetes munkánkat visszük haza. Csináltunk párnát, napraforgót, agyagoztunk. Nekem az agyagozás volt a kedvencem, mert a saját fantáziánkkal lehetett agyagozni.” – mondta Tánczos Panna táborozó.

A résztvevők 14 fajta mesterség alapjait sajátíthatják el.

„Megismerkedni számukra egy új anyaggal az egy érdekes dolog lehet, meg hát a fantáziájukat ki tudják teljesíteni, hogy mit jelenítenek meg azon a plaketten, amit ma készítettünk. Ez mindig változik. Ma egy plakettet fognak hazavinni. Kifestik a tábor végére és lesz egy emlékük arról, hogy itt próbálták sokan először az agyagot, mint anyagot. ” – hangsúlyozta Págyi Zsóka kerámikus.

A szervezők célja, hogy azok a gyerekek is átéljék ezeket az élményeket, akik anyagi körülményeik miatt ezt másképp nem tehetnék meg.

„Olyan gyerekeknek szerveztük, akiknek a szülei nem tehetik meg, hogy kifizessék azt a tábori díjat, mint a többi társaik. A nagycsaládos egyesületből és az egy szülős egyesülettől vártuk a gyerekeket. 16-an jelentkeztek a táborba, így 16 gyerekkel alkotunk a héten." – emelte ki Nikitscher Bernadette, a Göcseji Tudásközpont szakmai koordinátora.

A tudásközpont négy turnust szervezett, ahol hasznos időtöltést kínáltak a nyári szünidőben. A kézműves mesterségekkel ezután is találkozhatnak a gyerekek, ugyanis hamarosan indulnak a délutáni szakkörök.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szijjártó: Egy, az Európai Unióba igyekvő ország két európai uniós tagország energiaellátását is veszélyezteti

Szijjártó: Egy, az Európai Unióba igyekvő ország két európai uniós tagország energiaellátását is veszélyezteti

Érthetetlen és egyben elfogadhatatlan döntés Ukrajna részéről az orosz Lukoil magyarországi kőolajtranzitjának leállítása, és bár hazánk ellátását átmeneti megoldásokkal sikerült stabilizálni, ezek az eszközök már középtávon sem fognak működni, így gyorsan megoldást kell találni - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!