2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Színes

Hátrányos helyzetű gyermekek számára tartanak tábort

Hátrányos helyzetű gyermekek számára tartanak tábort a Göcseji Tudásközpontban. Itt a fiatalok a kézműves egyesület tagjaitól leshetik el a népi mesterségek csínját-bínját. Az első napot párna varrással, a másodikat korongozással töltötték.

  • Hátrányos helyzetű gyermekek számára tartanak tábort

Napraforgós medálokat csináltak a Göcseyi Tudásközpontban táborozó gyerekek. Az itt készített egyedi tárgyak otthon is méltó díszei lesznek a lakásnak.

„Csináltunk eddig egy dobozt, amiben az egész hetes munkánkat visszük haza. Csináltunk párnát, napraforgót, agyagoztunk. Nekem az agyagozás volt a kedvencem, mert a saját fantáziánkkal lehetett agyagozni.” – mondta Tánczos Panna táborozó.

A résztvevők 14 fajta mesterség alapjait sajátíthatják el.

„Megismerkedni számukra egy új anyaggal az egy érdekes dolog lehet, meg hát a fantáziájukat ki tudják teljesíteni, hogy mit jelenítenek meg azon a plaketten, amit ma készítettünk. Ez mindig változik. Ma egy plakettet fognak hazavinni. Kifestik a tábor végére és lesz egy emlékük arról, hogy itt próbálták sokan először az agyagot, mint anyagot. ” – hangsúlyozta Págyi Zsóka kerámikus.

A szervezők célja, hogy azok a gyerekek is átéljék ezeket az élményeket, akik anyagi körülményeik miatt ezt másképp nem tehetnék meg.

„Olyan gyerekeknek szerveztük, akiknek a szülei nem tehetik meg, hogy kifizessék azt a tábori díjat, mint a többi társaik. A nagycsaládos egyesületből és az egy szülős egyesülettől vártuk a gyerekeket. 16-an jelentkeztek a táborba, így 16 gyerekkel alkotunk a héten." – emelte ki Nikitscher Bernadette, a Göcseji Tudásközpont szakmai koordinátora.

A tudásközpont négy turnust szervezett, ahol hasznos időtöltést kínáltak a nyári szünidőben. A kézműves mesterségekkel ezután is találkozhatnak a gyerekek, ugyanis hamarosan indulnak a délutáni szakkörök.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!