Még a kalóz is kolbászt töltött a Rezi disznótoros rendezvényen. A csapatok többsége ezzel az étellel nevezett. A magyar sütőkolbász receptje egyszerű, apró fogásokkal lehet tökéletesíteni.
A disznótoros legkedveltebb ételei a hurka és a kolbász. A jó toroskáposztát pedig a füstölt oldalas és a vele főtt csont teszi tökéletessé.
Malacpofával és szalontüdővel is neveztek a csapatok. A hagyományos ételek mellett a fine dining is megjelent, amit a zsűri külön értékelt. A szakemberek vallják, a disznótoros ételeknek helyük kell, hogy legyen az éttermek a téli kínálatában, hiszen ekkor van a szezonjuk.
A Balaton térsége bővelkedik a téli gasztro-programokban. A COVID idején nem szervezhettek ilyeneket. A szervezők szerint így most még nagyobb szükség van a közösségépítő eseményekre.
A szakácsok szerint a legjobb disznótoros a frissen vágott sertésből készül. Természetesen nagyanyáink ízvilágát boltban vásárolt sertéshússal is fel tudjuk idézni.