2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Színes

Hagyományőrző farsangi disznótoros fesztivált rendeztek Reziben

Hagyományőrző farsangi disznótoros fesztivált rendeztek Reziben. A programnak nem csak a közösségépítés, hanem egymás ételeinkek, szokásainak a megismerése is a célja volt. 16 csapat készített hagyományos és különleges sertésételeket a Zala vármegyei településen.

  • Hagyományőrző farsangi disznótoros fesztivált rendeztek Reziben

Még a kalóz is kolbászt töltött a Rezi disznótoros rendezvényen. A csapatok többsége ezzel az étellel nevezett. A magyar sütőkolbász receptje egyszerű, apró fogásokkal lehet tökéletesíteni.

A disznótoros legkedveltebb ételei a hurka és a kolbász. A jó toroskáposztát pedig a füstölt oldalas és a vele főtt csont teszi tökéletessé.

Malacpofával és szalontüdővel is neveztek a csapatok. A hagyományos ételek mellett a fine dining is megjelent, amit a zsűri külön értékelt. A szakemberek vallják, a disznótoros ételeknek helyük kell, hogy legyen az éttermek a téli kínálatában, hiszen ekkor van a szezonjuk.

A Balaton térsége bővelkedik a téli gasztro-programokban. A COVID idején nem szervezhettek ilyeneket. A szervezők szerint így most még nagyobb szükség van a közösségépítő eseményekre.

A szakácsok szerint a legjobb disznótoros a frissen vágott sertésből készül. Természetesen nagyanyáink ízvilágát boltban vásárolt sertéshússal is fel tudjuk idézni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A Financial Times magasztalja Magyarországot

A Financial Times magasztalja Magyarországot

Magyarország, Olaszország és Franciaország, 1 milliárd eurós támogatást ad saját nemzeti költségvetéséből a ritka betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek felfedezésének elősegítésére.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!