2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Híradó 15:00

Színes

Figyelmeztet a polgármester: Medvét fotóztak Nógrádban

Újabb medvét fotózott le a vadkamera Nógrád vármegyében.

  • Figyelmeztet a polgármester: Medvét fotóztak Nógrádban

Tajti László, Cered község polgármestere közleményben tudatta a helyiekkel, hogy kellő odafigyeléssel és óvatossággal közlekedjenek a környékbeli erdőkben.

A település határában (Körtvélyes-lapos) éjszaka egy vadkamera kifejlett nagy testű barnamedvét fotózott le. Kérem, hogy mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen a környékbeli erdőkben. Bár a nyomok szerint Szlovákia felé indult el, bármikor itt is újra felbukkanhat

– osztotta meg a hírt Cered Község hivatalos Facebook oldalán Tajti László Cered község polgármestere.

Az elmúlt időszakban Nógrád vármegyében több alkalommal jelentette a lakosság a medvék jelenlétét, de nem csak itt, hanem a Bükk-hegység rengetegében is egyre gyakrabban jelen a nagyvadak.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az elmúlt időszakban tapasztalt medveészlelésekre reagálva közleményben tudatta, hogy gyakrabban észlelnek barnamedve előfordulására utaló nyomokat, valamint felvételek is napvilágot láttak a Magyarországon barangoló állatokról.

Mint, ahogy a szakemberek fogalmaztak, kérnek mindenkit, hogy saját biztonsága érdekében fokozott figyelemmel közlekedjen az erdőkben, és az erdei kirándulásuk során tartsa be a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által kiadott viselkedési szabályokat.

berek.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!