2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Színes

Elbúcsúzott a Nyeregszemle

250 ló és lovasa búcsúzott el a nézőktől a Kunszálláson megrendezett kétnapos Nyeregszemlén. Az eseményen részt vevő lovasok szerint a fesztivál elérte célját, a közel tízezer néző közül sokan kaptak kedvet a lovagláshoz és a lótartáshoz.

Kunszállás főterén a lovasok jelenlétében avatták fel a Hargita megyében készült, tulipános faragásokkal díszített
székelykaput. A szimbólumok jelentéséről az erdélyi testvértelepülés polgármestere beszélt az ünneplőknek. „A kaput keményfából faragják, akárcsak a székelyeket. Ugyanakkor a székelyek furfangos észjárására vall, hogy minden nagykapu mellett van egy kiskapu is, mint néha-néha a politikában. A tulipán azért vált jelképpé az őseinknél, mert hagymája kibírta a füves puszták perzselő hőségét, a téli fagyokat, és tavasszal a szárába szökkenve élő virágot bontott. Ez a mi jelképünk Erdélyben” – mondta Farkas Mózes, Agyagfalva polgármestere.

A Nyeregszemlét először rendezték az 1700 lakosú Kunszálláson. „Nem idegen tőlünk a hagyományőrzés, hiszen 2009 óta kuntelepülés mivoltunkból adódóan több lovas, nomád hagyományőrző rendezvényen vagyunk túl, igaz nem ekkora volumenűn. Megméretjük magunkat, reméljük, hogy tetszik a közönségnek, tetszik a lovasoknak, és visszavárunk Kunszállásra mindenkit évről évre” – mondta Kovács Imre, a Bács-Kiskun megyei település polgármestere.

Felvonulással búcsúztatták azokat, akik több száz kilométerről érkeztek lóháton a községbe.

A szervezők már nyáron elindulnak, hogy a jövő évi Nyeregszemlére személyesen hívják meg a magyar lovasokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!