2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Színes

Állatkertek éjszakája - állatbemutatók, ismeretterjesztő előadások a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Számos program, köztük ismeretterjesztő és kézművesfoglalkozások, csillagászati bemutató, élményetetés és koncert várja a látogatókat augusztus 30-án, az állatkertek éjszakáján a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

  • Állatkertek éjszakája - állatbemutatók, ismeretterjesztő előadások a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Az Állatkert más megvilágításban mottóval meghirdetett eseményen 19 órától 23 óráig folyamatosan nyitva tartanak az állatházak és bemutatóhelyek - tájékoztatta a Fővárosi Állat- és Növénykert az MTI-t hétfőn.

Az est folyamán látogatható lesz a Pálmaház, a Varázshegy, az Ausztrálház, a Xántus-ház, a Mérgesház, a Cápasuli, a Sárkányház, a Pákásztanya, a Japánkert, a Majorság és a Pónikarám.

A programkínálatban egyebek mellett fényfestéssel, ismeretterjesztő- és kézművesfoglalkozásokkal, bátorságpróbával és arcfestéssel várják a látogatókat, emellett lesz szelfipont, jövendőmondás, valamint csillagászati- és tűzoltóbemutató is. Ki lehet próbálni a Vurstli-zóna játékait, köztük a több mint 110 éves Schäftner-körhintát. A programban szerepel oroszlánfóka-és elefánttréning, valamint a látogatók megtekinthetik a cápák, a perzsa leopárd és az oroszlánok látványetetését. A színpadon szerencsekerék, tűzzsonglőrbemutató várja a közönséget, koncertet ad a Strokes együttes.

Az est folyamán négy helyszínen több mint egy tucat ismeretterjesztő előadáson vehetnék részt a látogatók. Szó lesz egyebek mellett az budapesti állatkert 158 éves történetéről, a Biodómról, az állatok titkos életéről, az állatkerti elefántokról és Samu, a kiselefánt sikeres gyógykezeléséről, de lesz lószerszámos zsákbamacska, illetve csillagászati témájú előadás is.

Az Állatkertek éjszakájára kedvezményes elővételes jegyek korlátozott számban augusztus 19-ig érhetőek el online és a jegypénztárakban.

A közlemény szerint a fővárosi intézményen kívül Budakeszin, Győrött, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Nyíregyházán és Veszprémben lesznek esti programok az állatkertek éjszakája alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Robert Wilkie: Donald Trumpnak joga van a védelemhez + videó

Robert Wilkie: Donald Trumpnak joga van a védelemhez + videó

Ukrán szál is van a Donald Trump elleni második merényletkísérletben. jesztő kérdéseket vet fel az újabb merényletkísérlet. Erről is szó esett hétfő este, amikor Robert Wilkie, a Trump-adminisztráció korábbi veteránügyi minisztere volt a Napi aktuális vendége.
Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Ukrajna az idei év végéig újabb dán F-16-os vadászgépeket kap - jelentette be Troels Lund Poulsen dán védelmi miniszter a Ritzau hírügynökségnek adott interjújában, amelyből a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál idézett hétfőn.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Arnold Schwarzenegger: Orbán elvitt egy körre + videó

Arnold Schwarzenegger: Orbán elvitt egy körre + videó

Budapesten a legjobb kiszolgálást kaptam - jelentette ki Arnold Schwarzenegger hollywoodi filmcsillag, egykori kaliforniai kormányzó abban a videóban, ami szombat este jelent meg Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán.
Schwarzenegger diktálta a tempót Orbán Viktornak

Schwarzenegger diktálta a tempót Orbán Viktornak

Arnold Schwarzenegger Emmy- és Golden Globe-díjas osztrák származású amerikai színész, testépítő dolgoztatta meg Orbán Viktort. Erről maga a magyar kormányfő posztolt a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!