2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Színes

Állandósuló szorongást válthat ki a kamaszoknál kedvenc énekesük elmaradt koncertje

Tatabányai pszichológus mondott véleményt Taylor Swift amerikai énekesnő elmaradt bécsi koncertje kapcsán a helyzet lélektani hátteréről. Érdemes megfogadni a jótanácsait, hogyan lehet könnyebben átvészelni Taylor Swift-rajongóként ezt a pofont.

  • Állandósuló szorongást válthat ki a kamaszoknál kedvenc énekesük elmaradt koncertje

Az egész világot, de főleg a csütörtöktől szombatig Bécsbe készülő rajongókat – köztük sok magyart és bizonyosan vármegyeit is – sokkolta a hír, hogy az egy éve meghirdetett, sokak által várt három Taylor Swift-koncert terrorveszély miatt elmarad.

Volt, aki 17 órát vezetett hiába, más rengeteg pénzt bukott a szállásfoglalással. A csalódott rajongók miatt Bécs városa különböző kárpótlásokat talált ki, a magyar swiftie-k (vagyis a sztár rajongói, ahogy nevezik magukat - a szerk.) pedig petíciót indítottak azért, hogy Budapesten tartsák meg a Bécsben elmaradt koncerteket. Tatabányai pszichológus mondott véleményt, hogyan érdemes kezelni ezt a hírt a szülőknek, és egy kiskamasz mit érthet meg mindabból, hogy terrorveszély.

– Az énekesnő körül szinte példátlan a rajongás – mondta a kemma.hu érdeklődésére Horváth Judit pszichológus. A szakember szerint ez nem csak a felnőtt közönséget érinti, hanem a kisiskolásokat, a kiskamasz gyerekeket, és a tinédzserek tömegeit. Beszélt arról is, hogy a rajongók a csalódás mellett nyilván másféle érzelmekkel is találkoznak, amikor a szüleiket hallják a hírekről beszélni, vagy maguk keresnek információkat a különböző platformokon. Horváth Judit jól tudja, hogy az emberek többségének szüksége van imádott sztárokra, ismert celebekre, akikkel valamelyest azonosulhat. Persze, ez különböző életkorban különféle hatással van mindenkire. A szakemberrel a tinédzserek viselkedését vettük górcső alá.

– Míg a kisebbek számára talán nyomós érv, hogy maga Taylor Swift is ezt az utat választotta, mert biztonságban akar tudni mindenkit, addig a nagyoknál valóban kapaszkodót adhat a tudat, hogy maga a hatóság lépett. Érdemes hangsúlyosan erre terelni a beszélgetést, mert a hasonló esetek után természetes lehet akár az állandósuló szorongás is, ám azt mindenképpen meg kell érteni, hogy egy ilyen sokk után sem élhetünk örökre bezárva – magyarázta a szakember, utalva ezzel az elmúlt évek világjárványára, a Covidra. Elmondta azt is, szerinte mit láthatnak a kamaszok a sztárban.

teljes cikk a Kemma.hu honlapján olvasható.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Új területen, új hadműveletre készül Izrael

Új területen, új hadműveletre készül Izrael

A Hezbollah libanoni síita milícia támadásai miatt az Izrael északi részéből evakuált lakosok visszatérése csak úgy lehetséges, ha Izrael hadműveletet indít a határon - jelentette ki hétfőn Joáv Galant izraeli védelmi miniszter azon a megbeszélésen, amelyet Amos Hochsteinnel, az amerikai elnök különmegbízottjával tartott hétfőn.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Arnold Schwarzenegger: Orbán elvitt egy körre + videó

Arnold Schwarzenegger: Orbán elvitt egy körre + videó

Budapesten a legjobb kiszolgálást kaptam - jelentette ki Arnold Schwarzenegger hollywoodi filmcsillag, egykori kaliforniai kormányzó abban a videóban, ami szombat este jelent meg Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán.
Schwarzenegger diktálta a tempót Orbán Viktornak

Schwarzenegger diktálta a tempót Orbán Viktornak

Arnold Schwarzenegger Emmy- és Golden Globe-díjas osztrák származású amerikai színész, testépítő dolgoztatta meg Orbán Viktort. Erről maga a magyar kormányfő posztolt a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!