2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Színes

A Margitszigeten vendégszerepelt a londoni Globe

Budapestre érkezett Shakespeare Hamletjével a londoni Globe Színház társulata. A színészek az angol drámaíró születésének 450. évfordulója alkalmából indultak világ körüli turnéra. A társulat célja, hogy két év alatt mindenhol bemutassák a dán királyfi történetét.

Világ körüli turnéval tiszteleg a londoni Globe Színház Shakespeare előtt, a drámaíró születésének 450. évfordulóján. Egyik legismertebb művét, a Hamletet a világ összes országába elviszik, a hétvégén Budapestre, a Margitszigeti Szabadtéri Színházba is elhozták.

– Minden szempontból azt gondolom, hogy egy történelmi jelentőségű pillanat. Egyrészt az ünnepre való tekintettel, az évfordulóra való tekintettel, másrészt az, hogy a Margitszigeten és harmadrészt elsősorban talán azért, hogy Budapesten először jár itt a Globe Társulata egy autentikus előadással – nyilatkozta Bán Teodóra színházigazgató.

A Hamlet Shakespeare legismertebb és leggyakrabban játszott drámája. A darabot kettős szereposztásban játsszák, de így is van, akire több szerep is jut. „Azt gondolom, a Hamlet címszerepét eljátszani minden színész szerepálma, Shakespeare gyönyörűen írta meg ezt a darabot és a főszereplő hihetetlen úton megy végig a darabban, elegáns, gyönyörű beszédeket mond” – mondta Naeem Hayat, a Globe Színház színésze.

A dán királyfi történetét különleges effektek nélkül, minimális díszlettel mutatják be a színészek. A produkció, a tragédia akasztófahumorát hangsúlyozza. A történet egyszerre ötvözi a politikai intrikát, a filozófiai elmélkedés, a hatalmi játszmákat és a szerelmi kapcsolatok sokféleségét.

– Minden közönség mást szűr le a darabból, van, aki az aktuális politikai helyzetet, másokat a szerelmi szál fog meg, mivel a történet több szálon fut, ezért gyakorlatilag mindenki megtalálja benne a személyre szóló üzenetét – véli Matthew Romain Marcellus, a társulat tagja.

A londoni társulat arra vállalkozott, hogy két év alatt a világ összes országába elviszi Shakespeare művét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pénteken indul a Generali Gyerek Sziget

Pénteken indul a Generali Gyerek Sziget

Péntektől vasárnapig vásári forgatag, énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek várják a családokat reggel 10-től este 6-ig a Generali Gyerek Szigeten.
Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményutat alakítanak ki a Dorogi-szénmedence egykori bányáiba tömedékanyagnak homokot szállító kisvasút 40 kilométeres nyomvonalán, az érintett hat település önkormányzatának együttműködésével - közölte Komárom-Esztergom vármegye közgyűlésének elnöke az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!