2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Színes

A Fővárosi Állatkert és a büntetés-végrehajtás közös programja a börtönmalacok bemutatása + videó

Úgynevezett "börtönmalacokat" mutattak be a Fővárosi Állatkertben. A mangalicát és malacait az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet kapja ajándékba.

  • A Fővárosi Állatkert és a büntetés-végrehajtás közös programja a börtönmalacok bemutatása + videó

Két hetes kismalacok játszanak egy étellel teli labdával. A fővárosi állatkert most fogadta örökbe a kicsiket a mangalica mamával együtt, az anyaállatot az állampusztai börtönben nevelték eddig.A program keretében a fogvatartottak részt vehetnek a malacok mindennapi ápolásában, illetve gondozásában, amely önmagában foglalja az etetést, tisztítást, illetve az egészségügyi állapotuknak a figyelését is. A programban több száz elítéltet, 10 000 hektárnyi földön foglalkoztatnak.

Füzesi Viktor - bv.ezredes, az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.: "Négy állatfajnak a mindennapi gondozását, és ellátását is fogvatartottak segítségével munkájuknak a bevonásával valósítjuk meg. Három állatfaj tekintetében őshonos, és génmegőrző tevékenységet is folytatunk."

Az állatkertben nemcsak távoli tájak egzotikus vadállatait láthatják a látogatók, hanem házi-és haszonállatokat is.

Hanga Zoltán - szóvivő, Fővárosi Állat- és Növénykert: "Hozzájárulhatunk bizonyos megritkult háziállatfajták megmentéséhez. Ahogy a vadonban is élnek veszélyeztetett állatfajok, vannak ritkulóban lévő háziállatfajok is, olyanok, akik valamilyen ok miatt időközben elvesztették a gazdasági jelentőségüket."

Az állatkert őshonos vagy régen honosult állatfajok megmentését is segíti, ez esetben az őshonos magyar fajta a mangalicáét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A jövő kreatívjait keresik a hazai sneakerfesztiválon!

A jövő kreatívjait keresik a hazai sneakerfesztiválon!

Idén is lesz SneakPeek kreatívutánpótlás-verseny a Sneakerness Budapesten, ami november 2. és 3. között kerül megrendezésre a Millenárison. Az aktivációra olyan fiatal tehetségek jelentkezését várják, akik szívesen megváltanák a reklám- és marketingszakmába való belépőjüket – akár két cipővásárlás között.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!