2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Színes

Így emelték ki a 170 éves időkapszulát az Esztergomi Bazilika keresztjéből

170 éves időkapszulát találtak az Esztergomi Bazilika felújítása közben. A leletre a kupola keresztjében bukkantak. A szakemberek arra számítanak, hogy korabeli emléktárgyakat találnak benne.

 

Az Esztergomi Bazilika felújításáért felelős főépítész magyarázta stábunknak meddig is sikerült feljutnunk egy külső lifttel. Az időkapszulát rejtő hatméteres kereszt legteteje a pince legalsó szintjétől, több mint 100 méter magasságban van.

A 170 éves kapszula kiemelése nem volt egy egyszerű feladat. Szakértői vizsgálat után várhatóan a jövő hét elején derülhet ki, hogy pontosan mit is rejt a háborús sérülések nyomait is magán viselő kapszula.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A tavalyi volt az eddigi legmelegebb év az ázsiai kontinensen

A szélsőséges időjárás és a klímaváltozás Ázsia-szerte 2020-ban több ezer ember életét követelte, több millió embert megfosztott otthonától és több százmilliárd dollárba került. 2021. október 26.

Bemászott a tigrisek közé egy őrült turista

A vadállatok nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, pedig a látogató még provokálta is őket. 2021. október 26.

A vadonra készítik fel a pandákat Kínában

A tréning célja, hogy az állatok minél nagyobb eséllyel boldoguljanak az új életkörnyezetben. 2021. október 26.

Legfrisebb híreink

Szaladt a lopott kerékpárral

A 39 éves férfi egy tatai intézmény kerékpárját ellopta, amit később a nyomozók a lakcímén megtalálták. Az elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták.

Hajnali meglepetés

A szécsényi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki Rimócon az otthonában bántalmazta ismerősét.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!