2022. 08. 08. Hétfő László napja
Jelenleg a TV-ben:

A 26-os számú holttest

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Színes

Így emelték ki a 170 éves időkapszulát az Esztergomi Bazilika keresztjéből

170 éves időkapszulát találtak az Esztergomi Bazilika felújítása közben. A leletre a kupola keresztjében bukkantak. A szakemberek arra számítanak, hogy korabeli emléktárgyakat találnak benne.

 

Az Esztergomi Bazilika felújításáért felelős főépítész magyarázta stábunknak meddig is sikerült feljutnunk egy külső lifttel. Az időkapszulát rejtő hatméteres kereszt legteteje a pince legalsó szintjétől, több mint 100 méter magasságban van.

A 170 éves kapszula kiemelése nem volt egy egyszerű feladat. Szakértői vizsgálat után várhatóan a jövő hét elején derülhet ki, hogy pontosan mit is rejt a háborús sérülések nyomait is magán viselő kapszula.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!