2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Interpellációk

Következik:

Azonnali kérdések 16:05

Színes

Így emelték ki a 170 éves időkapszulát az Esztergomi Bazilika keresztjéből

170 éves időkapszulát találtak az Esztergomi Bazilika felújítása közben. A leletre a kupola keresztjében bukkantak. A szakemberek arra számítanak, hogy korabeli emléktárgyakat találnak benne.

  • Így emelték ki a 170 éves időkapszulát az Esztergomi Bazilika keresztjéből

 

Az Esztergomi Bazilika felújításáért felelős főépítész magyarázta stábunknak meddig is sikerült feljutnunk egy külső lifttel. Az időkapszulát rejtő hatméteres kereszt legteteje a pince legalsó szintjétől, több mint 100 méter magasságban van.

A 170 éves kapszula kiemelése nem volt egy egyszerű feladat. Szakértői vizsgálat után várhatóan a jövő hét elején derülhet ki, hogy pontosan mit is rejt a háborús sérülések nyomait is magán viselő kapszula.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!