2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Új aszfaltcsíkra szabadíthatják rá a lóerőket a Hungaroringen

2016. április 14., csütörtök 17:48, frissítve: csütörtök 17:48

Új aszfaltcsíkot kapott a Hungaroring. A mogyoródi versenypályát saját erőből újította fel a Hungaroring Sport Zrt. A pályán a Forma–1-es Magyar Nagydíj mellett idén is lesz túraautó-világbajnoki futam, DTM-verseny, és a kamionos Európa-bajnokság mezőnye is visszatér Magyarországra.

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a fejlesztési miniszterrel közösen avatta fel a teljesen új aszfaltozású mogyoródi versenypályát. Elsőként pedig a média munkatársai gumizhatták fel az aszfaltcsíkot. Kicserélték a vízelvezetőket, a rázóköveket és a szegélyköveket is.

„Gyakorlatilag azt tudom mondani, hogy az elmúlt öt évből négyben nyereségesek voltunk, ezeket az összegeket kigazdálkodtuk. Ez közel egy 700 millió forintos az egyéb munkákkal kiegészülő beruházás volt, amit most, hát, kinyögünk gyakorlatilag, és innentől kezdve azt gondolom, hogy maga a pályacsík évtizedekre rendben van” – fogalmazott a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt.

A pályát üzemeltető állami cég idén 12 milliárd forint költségvetési támogatást kap.

„A most beterjesztett 2017-es költségvetésben, most legyen egyelőre ennyi elég, jelentős, számottevő forrás került elkülönítésre, külön soron megjelölésre a Forma–1-es pályának a fejlesztésére. Én azt gondolom, hogy ahhoz, hogy ezt el tudtuk érni, ehhez közös munkára volt szükség, hiszen a magyar állam mint tulajdonos egyértelművé tette, hogy Magyarország számára a Forma–1 az egyik legfontosabb sportesemény minden évben” – hívta fel a figyelmet a nemzeti fejlesztési miniszter, Seszták Miklós.

Jövőre a lelátók és kiszolgáló épületek újulhatnak meg. A Forma–1-es mezőny 2026-ig biztosan minden évben ellátogat Magyarországra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!