2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Telt házas sznúkergálát rendeztek Budapesten

Hír TV

2017. október 23., hétfő 23:15, frissítve: kedd 00:40

Az eseményen külföldi sztárok is részt vettek.

Egy asztal, négy játékos, négy dákó és huszonkét golyó – második alkalommal rendeztek sznúkergálát Budapesten. A magyar fővárosba látogatott a hatszoros világbajnok, négyszeres világkupagyőztes Steve Davis.

„A nyolcvanas-kilencvenes években még csak az Egyesült Királyságban volt elterjedt a sznúker, manapság már az egész világon nagy népszerűségnek örvend. Ma már százszor nagyobb a játék. A versenynaptár tizenegy hónapos és ez hatalmas előrelépés. Bajnokok már minden országból érkezhetnek: ma már reális, hogy svéd vagy iráni bajnokot avassunk. És miért adhatna akár Magyarország is sznúker-világbajnokot?” – fogalmazott a sztárvendég.

Magyar részről a sportág jelenlegi legjobb hazai versenyzője, Fenyvesi Zsolt és a mindössze tízéves, de nagy reménységnek tartott Révész Bulcsú állt asztalhoz.

– Mik a jövőbeli terveid, hogy látod magad tíz év múlva?
– Hogy legalább egy világbajnokságot nyerjek, és benne legyek a legjobb tizenhatban.

Egy másik világbajnok is népszerűsítette a sportágat. Mark Williams pályafutása során huszonegyszer találkozott Davisszel és tizennégyszer diadalmaskodott. A walesi versenyző a magyar kisfiút is dicsérte.

„Az kell, hogy ilyen játékosok olyan nagyszerű közönség előtt szerepeljenek, mint amilyen itt is volt. Itt van például ez a tízéves kis srác, aki ballal, jobbal nagyon jól lökött. Haladnia kell tovább ezen az úton, persze sokat kell fejlődni, hogy profivá válhasson, de ha így folytatja öt-hat év múlva ez lehetséges számára” – vélekedett Williams.

A versenyzőket telt ház fogadta a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!