2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szilágyi Áron nagy jövőjét látja a hazai vívásnak

2017. szeptember 9., szombat 15:51, frissítve: szombat 16:06

Flashmobbal ünnepelték a vívás nemzetközi világnapját a fővárosi Múzeumkertben. Az eseményen olimpiai és világbajnok vívók is megjelentek. Imre Géza még több gyereket szeretne a vívósportban, Szilágyi Áron szerint jól működik az utánpótlásképzés, amit az eredmények is igazolnak.

Több száz vívó vett részt a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén a vívás világnapja alkalmából tartott villámcsődületen. A szervezők célja a sportág népszerűsítése volt.

A tavaly Rióban ezüst- és bronzérmet szerző Imre Géza szerint a jó eredményekkel lehet a legtöbb fiatalt bevonzani a sportágba.

„Remélhetőleg azok miatt is elkezdenek vívni, akik kicsit jobban szerepeltek vagy olimpián, vagy vébén, de igazából a lényeg az, hogy kezdjék el a vívást. Hogy ki miatt, szerintem az tulajdonképpen másodlagos kérdés” – mondta Imre Géza.

A kétszeres olimpiai aranyérmes Szilágyi Áront is sokan rohamozták meg autogramokért és közös fotókért. A Vasas kardvívója szerint az utánpótlásképzés jó úton jár. „Folyamatosan hozzuk az eredményeket, nemcsak a felnőttkorosztályban, hanem születnek kadett-, junior-Euróba-bajnokaink, világbajnokaink, a csapataink ott vannak az érmes helyeken. Azt is jó látni, hogy a legfiatalabb korosztályban sincsen hiány az utánpótlásban, rengeteg kisgyerek van az egyesületekben, aki nagyon jó edzőknél jó szakmai munkát végeznek. Úgyhogy szerintem a vívásnak itthon nagyon nagy jövője van még” – emelte ki az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kardvívó.

Vívásban 37 olimpiai aranyérem született 1908 óta, ezzel a legsikeresebb magyar sportágnak számít az olimpiák történetében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!