2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ronaldóék Lisszabon utcáin fiesztáznak

2016. július 11., hétfő 18:47, frissítve: hétfő 19:50

Palotájában fogadta a portugál elnök az Európa-bajnok labdarúgókat, Ronaldóék a hivatalos látogatás után Lisszabon utcáin fiesztáznak. A vesztes francia csapat tagjaival Hollande elnök együtt ebédelt, az államfő elsősorban a torna sikeres megszervezéséhez gratulált.

Francia rohamrendőrök próbálták kordában tartani a csalódott futballszurkolókat a párizsi Champs-Élysées-n még vasárnap este. A diadalív környékén kisebb zavargás tört ki, miután a francia válogatott kikapott a portugáloktól az Eb-döntőn.

Nem volt túl vidám a francia válogatott, amikor Francois Hollande elnökhöz kellett menniük látogatóba, az Elysée-palotába. Az ebédmeghívásnak eleget tevő játékosoknak az elnök azt mondta: már maga az Európa-bajnokság győzelem volt Franciaország számára.

A hazaérkező portugál válogatottat a lisszaboni repülőtér kifutópályáján repülőtéri munkások köszöntötték. A csapat gépét nemzetiszínű vízsugárral fogadták. A válogatott ezután egy nyitott fedelű buszon a belvárosba hajtott, miközben szurkolók tömegei ünnepelték őket az utak mellett. A csapatot elnöki palotájában fogadta a portugál elnök, Marcelo Rebelo de Sousa.

„Megnyertük az Eb-t a gazdasági, társadalmi, politikai és kulturális problémáink ellenére is. És ez a különbség. A különbség az önök példája. Egy olyan példa, ami azt mutatja, hogy hogyan kell kurázsival, elhivatottsággal, harci készséggel, csapatszellemmel és alázatossággal nyerni. Ez a különbség. A különbség a ma és a tegnap között az, hogy ma önöknek köszönhetően több okunk is van, hogy bízzunk Portugáliában. Éljen Portugália” – jelentette ki Marcelo Rebelo De Sousa.

Portugália története során először nyert nagy nemzetközi futballtornát, amit Lisszabon utcáin éjszakába nyúló fiesztával ünnepelnek a szurkolók.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!