2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Portugália Európa-bajnok!

,

2016. július 11., hétfő 06:56, frissítve: hétfő 20:55

Portugália nyerte a labdarúgó-Európa-bajnokságot, miután a párizsi döntőben 1-0-ra legyőzte a házigazda Franciaországot. A rendes játékidőben nem született gól, a hosszabbítás második félidejében a csereként beálló Éder döntötte el a találkozót.

Rémálomszerűen kezdődött az Eb-döntő a portugáloknak. Még 10 perc sem telt el a mérkőzésből, amikor a csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo kapott kemény rúgást. Bár az ápolás után visszajött, végül hordágyon vitték le.

Az első félidőben inkább a franciák veszélyeztettek, legtöbbször Sissokko révén, de a portugálok kapusa, Rui Patricio végig a helyén volt.

A második játékrészben is a franciáknak volt több lehetőségük. Először Griezmann az ötösről fejelt a kapu fölé, majd Giroud lőtt éles szögből, de Rui Patricio védett. A portugáloknak egy lecsúszott beadás után alakult ki a legnagyobb helyzetük, de Lloris résen volt, majd az ismétlést is hárította.

A rendes játékidő hosszabbításában a csereként beálló Gignac eldönthette volna a meccset, de végül kapufára lőtte a helyzetét. Következett a kétszer 15 perc ráadás, amikor már a portugálok jutottak el kapufáig, Guerreiro vágott a lécre egy szabadrúgást. Tizenegyespárbajig azonban nem jutottak el a csapatok. A hajrában beálló Éder küzdött meg a labdáért a 109. percben, majd 25 méterről egy pontos lövéssel eldöntötte a finálét.

Portugália ezzel története első Európa-bajnoki címét szerezte.

 

Fotó: UEFA
Fotó: UEFA
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!