2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Rangos díjlovagló verseny Máriakálnokon

2016. április 29., péntek 21:26, frissítve: péntek 21:26

Díjlovagló versenyt rendeznek a hét végén Máriakálnokon. A nemzetközi eseményen a nézők a póni Európa-bajnokságok résztvevőivel és olimpikon lovasokkal is találkozhatnak. A háromnapos eseményen több mint száz lovas ül nyeregbe. A versenyen jól szereplők akár Európa-bajnoki kvótával is gazdagodhatnak a hét végére.

Tizenkét nemzet 120 versenyzője ül nyeregbe a hét végén a máriakálnoki díjlovagló fesztiválon. „Ez egy háromcsillagos nemzetközi verseny, tehát rangos nemzetközi szinten is. Mi most itt először rendezünk ilyet, de ahhoz képest rengetegen jelentkeztek – elég elismert mindenhol Európában” – mondta Losonczy Anikó szervező.

A résztvevők világranglistapontokat is szerezhetnek. Az első nap a kötelező elemeket mutatták be a fiatalabbak a nemzetközi zsűrinek. „Egy szorgalmas lovas ugyanolyan szintre el tud jutni, mint egy tehetséges. Igazából a jó testalkat, a jó kondíció, a jó egyensúlyérzék fontos a lovaglásban, hogy valakiből jó lovas lehessen” – magyarázta Ács Róbert hétszeres magyar bajnok díjlovagló.

A legfontosabb pedig a jó ritmusérzés. A szigorú szemű zsűri is ezt figyeli leginkább a bemutatók során: „Fontos, hogy a lovas mennyire precízen hajtja végre az egyes feladatokat. Pontosan a betűnél hajtja-e végre, illetve milyen állapotban van a lova. Az előbb beszéltem az ütemről és az elengedettségről, az egyes feladatokban mindig megnézzük, hogy jelen van-e az ütem, az elengedettség, a száronlét” – mondta Hillier Orsolya nemzetközi versenybíró.

A vasárnapi nagydíjkűrön részt vesz a kétszeres olimpiai bajnok Ulla Salzgeber is. „Otthon érzem itt magam, és ha valahol otthon érzem magam, akkor mindig jólesik lovagolni. Sok embert ismerek már, ismerem a létesítményt, vannak itt barátaim. Itt mindig jó a kedvem” – nyilatkozta a bajnoknő. Úgy fogalmazott, szinte már hazajár a máriakálnoki pályára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!