2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Példaképeikkel találkozhattak a gyerekek

Hír TV

2017. november 4., szombat 15:59, frissítve: szombat 16:37

Közel háromszáz gyerek ugrott medencébe a Tüskecsarnok Uszodában a Jövő Bajnokai program elnevezésű úszóversenyen. A gyerekek a múlt és a jelen nagy versenyzőivel is találkozhattak.

A jövő reménységei a medencében, a jelen és a múlt nagyjai a medence szélén. A Tüske uszodában rendezték meg a Jövő Bajnokai Program összrégiós döntőjét.

A 14 éves Ruzicska Péter annak ellenére nyerte simán a 100 méter pillangóúszás első előfutamát, hogy nem ez a fő száma.

„Én mellúszó vagyok, és vegyesúszó elsősorban. És az volt a lényeg, hogy élvezzem ezt az úszást. Azt edzőm azt mondta, hogy nem könnyítünk rá, de ennek ellenére jól sikerült, azt volt a lényeg” – mondta el Ruzicska.

A Magyar Úszó Szövetség olimpiai bajnok elnöke szerint fontos, hogy a jövő lehetséges bajnokai találkozzanak a múlt és a jelen nagyjaival.

„A magyar úszás ilyen értelemben egy kiemelkedő sportág, hogy olyan úszóiskolák jöttek létre, amik egymásból táplálkoznak. Szécsi Tamástól indulva napjainkig mindig jöttek az újabb és újabb edzők, versenyzők, és mindig jobb lett az úszás” - nyilatkozta Wladár Sándor.

A fiatal versenyzők olyan korábbi és jelenlegi olimpikonokkal találkozhattak, mint Darnyi Tamás, Bernek Péter, Kozma Dominik, vagy éppen Kapás Boglárka, aki saját gyerekkori élményét is felelevenítette.

„Arra emlékszem, hogy egy hódmezővásárhelyi versenyen voltam, nagyon kicsi voltam, és Rózsa Norbert volt ott, és őt próbáltam megközelíteni, de óriási tömeg volt mindig körülötte, és amikor végre megszereztem az autogramot a pólómra, akkor utána nagyon büszkén hordtam, és tényleg erőt adott” – idézte fel Kapás Boglárka.

A nyári budapesti vb-n 400 vegyesen ezüstérmet szerző Verrasztó Dávid örül, hogy ennyi úszni vágyó gyereket lát a medencében.

„Szerintem az a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat, és élvezzenek versenyezni. Ezért is jó ez a program, mert többet tudnak versenyezni, egymás ellen tudnak harcolni. Elvagyok velük, jó hangulatban beszélgetek velük, persze idősebb vagyok, de hál’ istennek fiatal az arcom, úgyhogy nem vesznek annyira komolyan. Jópofizunk, örülök, hogy a közelembe jönnek, és nem félnek tőlem” – mondta Verrasztó Dávid.

A Jövő Bajnokai program döntőiben háromszáz gyerek vett részt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!