2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nézők közé vágódott egy ralis, többen életüket vesztették

2015. szeptember 6., vasárnap 15:27, frissítve: hétfő 10:32

Legalább hatan meghaltak Spanyolországban egy raliversenyen, a Coruña-ralin. Az áldozatok között két állapotos nő is volt. A hírek szerint tizenhatan sérültek meg – a versenyt leállították. A tanúk szerint a nézők között sok volt a gyerek, akik a legközelebb voltak a pályához, közülük is többen megsérültek.

Hat néző, köztük két várandós nő vesztette életét, amikor az egyik versenyző kisodródott. A hatóságok szerint a sofőr túl gyorsan hajtott és elvesztette az irányítást a jármű felett. Bár a rali szervezői betartották a biztonsági előírásokat, a versenyt felfüggesztették.

„Az elővigyázatossági intézkedések, a sofőr papírjai és az autó műszaki állapota rendben volt. Minden rendben volt. Sajnos az ilyen balesetek előfordulnak” – közölte Francisco Javier, a galíciai közlekedési hatóságok vezetője.

A sofőr és a mitfahrer csak kisebb sérüléseket szenvedett, pszichológusok kezelik őket. A spanyol kormányfő is részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. A környező falvakban öt perces néma csenddel emlékeztek az áldozatokra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!