2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Klopp ellenfélként tér vissza Dortmundba

2016. április 7., csütörtök 17:20, frissítve: csütörtök 17:55

A negyeddöntőkkel folytatódik ma este a labdarúgó Európa Liga. A második számú kupasorozat párharcaiból ma este az első mérkőzéseket rendezik. A legnagyobb érdeklődéssel várt találkozó a német Dortmund és az angol Liverpool összecsapása.

Otthonosan mozog a Dortmund stadionjának gyepszőnyegén Jürgen Klopp. A Liverpool trénere 2008 és 2015 között sikert sikerre halmozott a sárga-feketéknél, két bajnoki címet nyert a Dortmunddal, a Bajnokok Ligájában pedig döntőig vezette a csapatot. Most ellenfélként tér vissza a Signal Iduna Parkba.

„Kilenc hónappal ezelőtt köszöntem el innen, és most újra itt vagyok. Ez normális, ilyen az edzősors. Nem kell, hogy ünnepeljenek, amikor kijövök a kispadra, és senki ne találgassa, hogy mit érzek majd, ha mondjuk gólt szerzünk itt. Ez sport, és pont ezért szeretjük a sportot. Gyerekként is mindig a barátaink ellen fociztunk, és őket is mindig meg akartuk verni. Nem hiszem, hogy bárki megsértődne, ha azt mondanám, hogy most is győzni akarok. Ezzel foglalkozom, a győzelemmel, nem pedig a szituációval, amibe kerültem” – nyilatkozta Jürgen Klopp.

A párharc esélyese azonban a hazai együttes. A Borussia Dortmundba a találkozón három alapember térhet vissza, a középpályát Gündogan, a védelmet pedig Papasztatopulosz és Hummels erősítheti sérülése után. „Már mondtam korábban is, hogy az elmúlt hetekben a Liverpool egyre jobb formát mutat. Ez egyértelműen Klopp munkájának köszönhető. Rendkívül nehéz játszani egy olyan csapat ellen, mint a Liverpool, mert kevés helyzetet engednek kidolgozni. Keményen védekeznek, és a támadóik nagyon veszélyesek. Nem mellesleg kiváló játékosok” – mondta Thomas Tuchel, a német klub edzője.

Az Európa Liga negyeddöntőinek első mérkőzései 21 óra 5 perckor kezdődnek. A Dortmund–Liverpool találkozó mellett spanyol házi rangadót is rendeznek: a baszk Bilbao az andalúziai Sevillát fogadja, míg a harmadik spanyol együttes, a Villarreal a cseh Sparta Prahat látja vendégül. Az ukrán Sahtar Donyeck pedig a portugál Braga otthonába látogat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!