2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gálfi Dalma mostantól a felnőttversenyekre összpontosít

2015. szeptember 16., szerda 16:32, frissítve: szerda 21:34

A US Open juniorversenyének megnyerése után már a felnőttkarrierre koncentrál Gálfi Dalma. A fiatal teniszező első magyarként tudott nyerni New Yorkban, a verseny után pedig átvette a vezetést a juniorok világranglistáján.

Van oka a mosolyra Gálfi Dalmának: a 17 éves teniszező az amerikai nyílt teniszbajnokság junior mezőnyében nem talált legyőzőre, ezzel karrierje első egyéni Grand Slam-sikerét érte el, és ő lett az első magyar, aki nyerni tudott a US Openen. A juniorok világranglistájának élén álló Gálfi Dalma a folytatásban már a felnőttversenyekre koncentrál.

„Most már inkább csak felnőttversenyeken fogok indulni. Még talán betervezünk az év végére két juniorversenyt, hogy bent maradjak a top ötben év végén. Jövő héten megyünk Ausztráliába, és elkezdünk pontokat gyűjtögetni, hogy lépegessek előrébb a ranglistán” – fogalmazott a teniszező.

Temesvári Andrea, a magyar játékos egyik edzője szerint: Dalma a negyeddöntőben az orosz Sofia Zhuk ellen is felnőtt színvonalú találkozót játszott. „Egy olyan csodálatos meccset játszottak, egy olyan magas kvalitású szett volt az első, hogy több olyan néző és edző és játékos nézte, hogy WTA Touron, nem az első kanyarban, néha a döntőben nem látnak – most nem Grand Slamre gondolok – nem látnak ilyen jó meccset. És utána ugye nem kevésbé híres Navratilova, Boris Becker, Edberg gratulált Dalmának” – fogalmazott az edző.

Barátosi Levente szerint Dalmának minden adottsága megvan ahhoz, hogy idővel a felnőttek között is a legjobbak közé kerüljön. „Az erőssége az az adogatás, és van egy olyan fonákja, amit sebességben és minőségben is olyan, hogy úgy gondolom, világszínvonalú. Ezen a versenyen már a tenyeresét is sikerült egy olyan szintre hozni, hogy tényleg egyik oldalon sem volt hiányosság, és aminek köszönhetően összességében sikerült ezt a csodálatos győzelmet aratnia” – mondta.


Gálfi Dalma jelenleg a 442. a felnőtt ranglistán, jövőre azonban már az első 200-ban szeretne lenni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!