2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Futással búcsúztatták 2017-et

Hír TV

2017. december 31., vasárnap 22:24

Zalaegerszegen és Siófokon is futással búcsúztatták az óévet. Előbbi helyen hegyi maraton, míg a Balatoni városban, az újévet szimbolizálva, 2018 méter teljesítésére volt lehetőségük a résztvevőknek.

Közel félezren álltak rajthoz az év utolsó napján Zalaegerszegen, hogy futással búcsúztassák 2017-et. A résztvevők négy táv közül választhattak.

A hegyi maraton csúcstartója Bicsák Bence országos bajnok triatlonista. „Ez a szülővárosom, itthon vagyok. Keveset vagyok itthon az évben, de mindig próbálok szilveszterre azért hazajönni. Ez a futás is az okok között van, hogy miért jöjjek mindig haza” – mondta.

A 23. zalaegerszegi szilveszteri hegyi maratonon minden korábbinál többen futottak együtt és számos rekord megdőlt.

Siófokon raliautóval indították a pezsgőfutás rajtját. A résztvevők minden évben egy méterrel többet futnak, idén az újév tiszteletére 2018-at kellett teljesíteni.

„Elmúltak az ünnepek, gondolom, ilyenkor mindenkinek jólesik megmozdulni, de ha nem is a mozgásról beszélgetünk, hanem arról, hogy végre találkozunk olyan emberekkel, akikkel ritkán fut össze az ember Siófok városában, nem egy nagy városról beszélgetünk, ha más nem, akkor megiszunk tényleg egy forralt bort, egy teát, együtt elbeszélgetünk, és köszöntjük együtt az új évet, énszerintem már ez egy nagy eredmény” – mondta Lapos Gábor, a BÚÉK 2018 Siófok szervezője.

A rendezvényen közel kétszázan vettek részt. Az óvodásoknak külön versenyt tartottak – a legkisebbeknek 500 métert kellett lefutni. A 14 év alatti gyerekek érmet, a felnőttek pezsgőt kaptak, míg az abszolút győztes wellnessüdülést nyert.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!