2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Fiatalokkal kísérletezik Storck az oroszok ellen

2017. május 29., hétfő 22:24, frissítve: hétfő 22:59

Kísérletezni fog a jövő hétfői Oroszország elleni felkészülési mérkőzésen Bernd Storck. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya számos fiatalt hívott be a keretbe, akik az oroszok elleni meccs mellett az azt követő Andorra elleni világbajnoki selejtezőn is megmutathatják tudásukat.

A szövetségi kapitány fiatalokat próbál ki az Oroszország elleni felkészülési meccsen, majd az Andorra elleni vb-selejtezőn. Bernd Storck szándékosan hagyta ki azokat a játékosokat, akiknek a klubja nemzetközi kupákban indul.

„Ez egy távlati keret. Sok fiatalt hívtam meg, akik a jövőben is fontos szerepet játszhatnak. De ezt bizonyítaniuk kell és erre ez a két meccs megfelelő lesz. Nemcsak azért kerültek be, mert fiatalok, hanem mert jó játékosok. Bízunk bennük és abban is, hogy megállják a helyüket. Azt kértem tőlük, hogy játsszanak úgy, ahogy a klubjukban szoktak. Játsszanak szabadon, szemtelenül, ne féljenek semmitől és mutassák meg, mit tudnak” – mondta Bernd Storck.

A fiatalok mellett visszatérők is vannak. Stieber Zoltán a Portugália ellen 3-0-ra elveszített mérkőzésen nem szerepelt. Most ismét meghívót kapott.

„Nagyon sok jó játékos van akár az én posztomon is a válogatottban. Nyilván a válogatott és a magyar foci érdekét is az szolgálja, hogyha mindenki minél többet tud játszani az adott csapatában. Nyilván, hogyha légiósként jó teljesítményt nyújt valaki, az mindenkinek jó. És azt gondolom, hogy én is így tudok fejlődni, hogyha adott esetben például Gyurcsó Ádám jó teljesítményt nyújt. Ezzel semmi probléma, ilyen a profi foci” – nyilatkozta Stieber Zoltán.

A magyar labdarúgó válogatott harmadik a csoportban, 5 ponttal marad el a pótselejtezőt érő második helytől.

„Semmiféleképpen nem engedtük el, hiszen akkor nem lenne értelme tulajdonképpen az ittlétünknek. Harcolni fogunk és gyűjteni a pontokat. Tudjuk, hogy bravúrokra lesz szükség, de úgy gondolom, hogy megfelelően fel fogunk készülni az összes mérkőzésre és megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból és lehető legtöbb pontot összegyűjteni” – mondta Bese Barnabás, a francia Le Havre légiósa.

Az Oroszország elleni meccs jövő hétfőn lesz, míg az Andorra elleni selejtezőt jövő pénteken rendezik.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth), Gróf Dávid (Budapest Honvéd)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Kleisz Márk (Vasas FC), Lang Ádám (Dijon FCO), Kocsis Gergő (Dunaszerdahely), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Vinícius Paulo (Videoton FC), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Tóth Bence (Puskás Akadémia)

Középpályások: Nagy Ádám (Bologna), Elek Ákos (Kajrat Almati), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Sallai Roland (Palermo), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Kalmár Zsolt (Bröndby), Stieber Zoltán (1. FC Kaiserslautern), Kleinheisler László (Ferencváros)

Támadók: Szalai Ádám (1899 Hoffenheim), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Eppel Márton (Budapest Honvéd)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!