2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Először nyert idén Hamilton

2016. május 29., vasárnap 17:37, frissítve: vasárnap 19:37

Idei első győzelmét aratta a világbajnoki címvédő, brit Lewis Hamilton a Forma–1-es Monacói Nagydíjon. A Mercedes versenyzője mögött Daniel Ricciardo (Red Bull) végzett a második helyen, míg a dobogó legalsó fokára Sergio Pérez, a Force India mexikói pilótája állhatott fel.

Esőben, a safety car mögött kezdődött a Monacói Nagydíj. A versenyt sokáig az élről rajtoló Daniel Ricciardo (Red Bull) vezette, egész egy boxkiállásig. A csapat nagyot hibázott a boxutcában, több másodpercig keresték a megfelelő gumikat, és ez elég volt ahhoz, hogy Lewis Hamilton az ausztrál elé vágjon. A Mercedes brit pilótája pedig a futam végéig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Hamilton ezzel megszerezte 44., tavaly október óta pedig az első Forma–1-es győzelmét, így 24 pontosra csökkentette hátrányát csapattársa, a vb-pontversenyt vezető Nico Rosberggel szemben, aki hetedikként zárt Monte Carlóban. „Hála Istennek minden úgy ment, ahogy terveztük. Nagy köszönet a szurkolóknak, akik kijöttek ide, és szinten nagy köszönet a csapatnak, melynek köszönhetően remek volt az autó” – értékelt Hamilton.

Ricciardo végül a második helyre hozta be a Red Bullt, míg a harmadik helyet, Sergio Pérez, a Force India mexikói pilótája szerezte meg.

A Ferrariknak nem ment a hercegségben. Vettel a negyedik lett, míg Kimi Raikkönen nem tudta befejezni a versenyt.

A vb két hét múlva Kanadában folytatódik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!