2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Elbukta a BL-döntőt a Győr

2016. május 9., hétfő 07:45, frissítve: hétfő 09:17

Hosszabbítás után, hétméteresekkel 29-28-ra győzte le a Bukarest a Győri ETO-t a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében. A Győrnek így 2013 és 2014 után nem sikerült harmadszorra is BL-t nyernie.

A CSM Bukarest idegtépő végjáték után, hétméteresekkel verte meg a Győri Audi ETO-t a Bajnokok Ligája döntőjében. A román csapat vezetőedzője fáradtan, de boldogan értékelt: „Még a büntetők előtt mondtam a lányoknak, hogy nyugodjanak meg, vegyenek mély levegőt, és egyszerűen csak élvezzék. Már valahogy éreztem, hogy megnyerjük, ez kihatott a játékosaimra, és ők ebben a kritikus pillanatban is hideg fejjel tudtak koncentrálni. Nagyon büszke vagyok rájuk” – mondta Kim Rasmussen.

A Győr vezetőedzője is saját csapatát dicsérte a vereség ellenére is – úgy fogalmazott, hogy egy hosszú szezon végén a győri játékosok mindent megtettek, amit tudtak, a győzelemért. „A csapatunk nemcsak ma, hanem az egész szezonban kiválóan játszott, sokszor erején felül. Remek munkát végeztek. Ebben a pillanatban még nehéz elfogadni, hogy így veszítettünk, és hogy nincs meg a bajnoki cím és a kupa mellé a BL-serleg” – mondta Ambros Martín.

A finálé legjobbjának a bukarestiek kapusát, Jelena Grubisicet választották. A gárda úgy nyert most BL-t, hogy nem egész tíz esztendeje, 2007-ben alapították.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!