2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Storck: Pozitívan látom a jövőt

2016. március 26., szombat 22:00, frissítve: vasárnap 12:10

A szövetségi kapitány és a játékosok is bizakodóan nyilatkoztak a tegnap esti felkészülési meccs után – a magyar futballválogatott 1–1-es döntetlent játszott Horvátországgal. A következő barátságos mérkőzést már közvetlenül a franciaországi Európa-bajnokság előtt, június 4-én játssza a csapat.

Szokásához híven röviden értékelt a szövetségi kapitány a felkészülési mérkőzés után. Bernd Storck a csapat második félidei teljesítményét emelte ki – a szakember szerint a horvátokkal játszott döntetlen egy újabb lépés a sikeres Eb-szereplés felé.

 

„Nagyon elégedett voltam a második félidőben mutatott játékkal. Helyzeteket alakítottunk ki, és abszolút egyenrangúak voltunk a horvátokkal. Pozitívan látom a jövőt, megtettünk egy újabb lépést az Eb felé, a mai második félidős játékunkkal nem lesz gond” – mondta a szövetségi kapitány.

A harmadik válogatott mérkőzésén szereplő Kleinheisler László a mérkőzés után úgy fogalmazott: egyáltalán nem hagyták, hogy a horvátok a csapatra kényszerítsék akaratukat. „Én azt éreztem, hogy mindenki száz százalékosan odatette magát, nem féltünk, tudtunk játszani, én azt gondolom, hogy ez az 1–1 egy nagyon jó eredmény” – összegzett a válogatott labdarúgó.

A magyar gól szerzője bizakodóan nyilatkozott a mérkőzés után, véleménye szerint a magyar csapat sok ellenfelet meglephetne az Eb-n a második félidőben mutatott játékkal. „Hála Istennek, a második félidőben jókat cseréltünk, jól szálltak be, és tényleg nyomás alá tudtuk helyezni őket. Nem az, hogy nem tudtak kijönni a tizenhatosukból, de folyamatosan megszereztük a labdát időben, közel voltunk hozzájuk, és, hála Istennek, góllá érett. Azt mondom, a második félidőben nagyon jól játszott a csapat. Köszönjük szépen ezt a fantasztikus hangulatot, hogy ennyien kilátogattak. Egy nagyon jó csapat ellen álltunk helyt” – foglalta össze a mérkőzést Dzsudzsák Balázs.

A válogatott következő felkészülési mérkőzését június 4-én a világbajnoki címvédő Németország ellen játssza. Tíz nappal később pedig már a franciaországi Eb-n Ausztriával csap össze.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!