2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Döntőben a franciák

,

2016. július 8., péntek 07:15, frissítve: péntek 19:48

16 év után újra Eb-döntősök a franciák, miután 2–0-ra legyőzték a német labdarúgó-válogatottat Marseille-ben. A német szurkolók kifogásolják a befújt büntetőt, a francia szövetségi kapitány szerint pedig csak akkor örülhet a válogatott, ha a vasárnapi döntőt is megnyerik. A torna házigazdái vasárnap Portugália ellen játszanak.

Csaknem egész Franciaország talpon volt a németek elleni elődöntő idején, melyet a házigazdák 2–0-ra nyertek Antoine Griezmann duplájával. „Nagyon boldog vagyok, nehezen tudok megszólalni is. Elképesztő a hangulat itt, a szurkolói zónában. Mi vagyunk Franciaország, mi vagyunk a kékek, mi vagyunk a legjobbak. Ennyi” – mondta egy francia szurkoló.

A franciák szövetségi kapitánya is mosolygósan nyilatkozott a mérkőzés után, de emlékeztetett arra: még nem nyerték meg az Eb-t. „Nekünk is van, és Portugáliának is van esélye megnyerni ezt az Eb-t. Csak azért, mert bejutottunk a döntőbe Németország legyőzésével, nem kaptunk extra erőt vagy ilyesmit. Biztos vagyok benne, hogy Portugália is hisz saját győzelmében, ahogy mi is, szóval ez egy teljesen nyílt döntő lesz” – fogalmazott Didier Deschamps.

Érhetően a csalódottság lett úrrá a német szurkolókon a lefújás után. Többen a franciák javára befújt büntetőt is megkérdőjelezték. „Jól játszott a csapat, csak sajnos a franciák is. Szerintem jobbak voltak nálunk, de úgy hiszem, a bíró néhol túl szigorú volt, nem kellett volna ennyit fújnia a sípjába. Remélem, most már a franciák legalább a portugálokat is megverik a döntőben” – fogalmazott egy német drukker.

A németek kapitánya is csalódottan nyilatkozott a sajtótájékoztatón. Joachim Löw szerint Németország volt jobb az elődöntőben. „Megvoltak a lehetőségeink, csak sajnos nem tudtuk őket gólra váltani. Nem volt szerencsénk. 2010-ben és 2012-ben az ellenfelek jobbak voltak a mieinknél, most nem ez volt a helyzet. Szerintem jobbak voltunk a franciáknál, persze a gólokat és a végeredményt leszámítva” – jegyezte meg a németek szövetségi kapitánya.

Franciaország vasárnap a Walesen túljutó Portugáliával döntőzik az Európa-bajnoki címért. A finálét Saint-Denis-ben rendezik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!