2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Cseh Lászlót már Rio foglalkoztatja

,

2015. december 7., hétfő 17:05, frissítve: hétfő 17:11

Hazaérkeztek a magyar úszóválogatott tagjai az izraeli rövidpályás Európa-bajnokságról. A magyar csapat toronymagasan végzett az éremtáblázat élén a kontinenstornán.

Tizenöt érmet, köztük tizenegy aranyat hozott haza a netánjai rövidpályás Európa-bajnokságról a magyar úszóválogatott. A szövetségi kapitány természetesen elégedett, de hozzátette: korántsem jött még el a pihenés ideje.

„A legjobbjaink nagy létszámban elmennek Amerikába, az indianapolisi versenyre, ezenkívül Szentpéterváron van a Szalnyikov-kupa, és van Győrben egy nagyon komoly nemzetközi verseny is, úgyhogy egyáltalán nincs még az évnek vége. Azt akarja az európai szövetség és a nemzetközi szövetség is, hogy az úszás egész éves sportág legyen […], hogy az érdeklődés középpontjában maradjon a sportág” – nyilatkozta Kiss László.

A három aranyérmet szerző Cseh Lászlót már a riói olimpia foglalkoztatja: „Úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült. Hála Istennek, rövidpályán is sikerült jól úsznom így az év végén, nagyon örülök neki, és a két Európa-csúcsnak is. Kicsi hiányérzetem maradt: 200 pillangón szerettem volna egy picivel jobb időt és világcsúcsot úszni, de reméljük, hogy pár nap múlva, Amerikában erre újra lehetőségem nyílik, megpróbálok még egyszer nekiveselkedni. Összességében az egész év nagyszerűen sikerült, és az nagyon fontos, hogy nemcsak egy verseny sikerült jól, hanem az egész év, úgyhogy jövőre már csak edzeni kell, és akkor Rióban egy nagy csatában eldőlhet majd, hogy ki a legjobb” – fogalmazott Cseh László.

A 400 vegyes győztese, Verrasztó Dávid kicsit fáradtnak érzi magát az egész éves terheléstől, de Amerikában ő is rajthoz áll. Szeretné megszüntetni az olimpiafóbiáját. „A legfőbb célom az, hogy a döntőbe bekerülhessek, mert eddig az olimpiák nem nagyon jöttek össze nekem. Ezt egy kicsit így is kezelem, van egy ilyen fóbiám is. Ezen szeretnék túllendülni, és szeretnék harcban lenni a jó helyezésekért. Az a legfontosabb, hogy ott legyek lőtávolban, aztán igazából egy kicsit a szerencsén is múlik, úgyhogy pár imát azért elmormolunk” – mondta.

A magyar csapat toronymagasan végzett az éremtáblázat élén a kontinenstornán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!