2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Az Atlético és Benfica helyzete sem reménytelen

2016. április 13., szerda 15:22, frissítve: szerda 15:49

A Barcelona és a Bayern München előnye sem tűnik behozhatatlannak a labdarúgó-Bajnokok Ligája negyeddöntőjének ma esti visszavágói előtt. A katalánok az Atlético Madridhoz látogatnak 2–1-es előnnyel, a bajorok a Benfica otthonában kezdik 1–0-s előnyből a visszavágót.

Ismerős a feladat az Atlético Madrid játékosai számára: hazai pályán kell legyőzni a Barcelonát a BL-elődöntőért. 2014-ben ez már sikerült Simeone csapatának, akkor az 1–1-es első meccs után Madridban 1–0-ra nyertek a matracosok. Hasonló eredménnyel ma este is kiegyeznének.

„Az Atlético ereje abban rejlik, hogy akkor is a végsőkig harcolunk, amikor tudjuk, hogy erősebb csapat ellen lépünk pályára. Kitartunk a végsőkig, soha nem adjuk fel, akkor sem, ha az ellenfelünk jóval erősebb. Ebben rejlik a csapatom ereje: felvesszük a kesztyűt akkor is, ha tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek” – hangsúlyozta Diego Simeone.

Most a 2–1-es előnyön túl az is a katalánok mellett szól, hogy két kivételtől eltekintve a Barcelona minden olyan európai kupapárharcából továbbjutott, amelyen hazai pályán megszerezte az előnyt. Ráadásul míg Simeone nem számíthat az első mérkőzésen kiállított Fernando Torresre, addig a Barcelona keretében mindenki bevethető.

Nem reménytelen a Benfica helyzete sem: a portugálok a várakozásokkal ellentétben minimális, 1–0-s vereséget szenvedtek a Bayern München otthonában, így a ma esti, lisszaboni visszavágón akár meglepetést is okozhat Rui Vitória együttese.

„Tudjuk, hogy nehéz ellenféllel állunk szemben, azzal a csapattal, amely a végső győzelem talán legnagyobb várományosa. A világ egyik legjobb csapatával találkozunk, amely idegenben is ugyanolyan jó játékra képes, mint hazai pályán. Biztosan sok gondot okoznak majd nekünk, úgyhogy védekezésben nagyon szervezettnek kell lennünk, támadásban pedig bátornak” – vélekedett Rui Vitória.

A Bayern trénerének ez az utolsó lehetősége, hogy a nemzetközi porondon is maradandót alkosson a csapattal. Guardiola ugyanis a szezon végén távozik Münchenből.

A negyeddöntő visszavágói 20.45-kor kezdődnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!