2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Ancelotti állásába került a PSG elleni blama

2017. szeptember 28., csütörtök 16:37, frissítve: csütörtök 17:19

Belebukott a Paris Saint-Germain elleni vereségbe Carlo Ancelotti. Az olasz szakembert a mai napon menesztették a Bayern München vezetőedzői posztjáról. A német sajtó az utódját is megnevezte.

„Úgy terveztük, hogy irányítani fogjuk a játékot, és mi birtokoljuk a labdát, amiből előnyt kovácsolhatunk. Ezért volt több emberünk a középpálya közepén. Neymar, Mbappé és Cavani nagyon veszélyes, ráadásul ha van területük megmutatni, mit tudnak, még nehezebb féken tartani őket” – így értékelte a PSG elleni BL-vereséget Carlo Ancelotti. Akkor még nem tudhatta, hogy utoljára tartott sajtótájékoztatót a Bayern München edzőjeként.

Az olasz szakembert ma délután menesztették a bajor csapat éléről. „Az együttes teljesítménye a szezonkezdet óta nem felel meg az elvárásoknak. A párizsi összecsapás megmutatta, hogy változtatásokat kell végrehajtanunk. Hasan Salihamidzic és én a mai napon hosszas beszélgetést folytattunk Ancelottival, aminek a végén tájékoztattuk az elhatározásunkról” – indokolta a döntést Karl-Heinz Rummenigge a német klubot működtető gazdasági társaság vezetője.

Rummenigge már közvetlenül a mérkőzés után kijelentette, hogy lesz következménye a sima 3-0-s vereségnek. „Ez annyira keserű vereség, hogy mindenképpen beszélnünk kell róla, elemeznünk kell, és egyértelmű következményekkel kell járnia. Amit ma este láttunk, az nem a Bayern München volt” – mondta.

A klub lépésével a szurkolók is egyetértenek. „Szerintem eljött az idő a váltásra. De nem tudom, ki tudná helyettesíteni. Olyan edzőre lenne szükségünk, mint Jürgen Klopp, de neki szerződése van a Liverpoollal. Jelenleg szinte lehetetlen neves edzőt idecsábítani, szóval szerintem valami átmeneti megoldás jön” – mondta egy Bayern-szimpatizáns.

Ancelotti 2016 nyarán vette át a Bayern München irányítását a Manchester Cityhez távozó Pep Guardiolától. A spanyol szakember nem tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját a bajorokkal. Ancelotti korábban a Milannal és a Real Madriddal is felért a csúcsra. Münchenben ugyanezt várták tőle. Az olasz edző az előző szezonban hozta a kötelezőt, vagyis a német Bundesligát simán nyerte a rekordbajnok. A BL-ben azonban elmaradt az áttörés, a Bayern a negyeddöntőben elvérzett a későbbi győztes Real Madriddal szemben.

A sajtó már nyáron arról cikkezett, hogy nincs minden rendben a csapat háza táján. Úgy értesültek, hogy Ancelotti elveszítette tekintélyét az öltözőben. A klub saját nevelésű világbajnokával, Thomas Müllerrel is összerúgta a port, míg a csapat első számú gólfelelőse, Robert Lewandowski a klub átigazolási politikáját bírálta nyilvánosan. Arjen Robban is sokat sejtetően nyilatkozott az újságíróknak a PSG elleni meccs után. A hollandtól azt kérdezték, hogy Ancelotti minden játékos támogatását élvezi-e. „Erre a kérdésre nem válaszolok” – felelte Robben.

A bajorok a Bundesligában sem rajtoltak jól. Hat forduló elteltével a harmadik helyen állnak, négy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel.

A csapatot Ancelotti segítője, a klub korábbi játékosa, a francia Willy Sagnol veszi át ideiglenesen, míg a hosszú távú megoldást a Borussia Dortmundtól nyáron menesztette edzőben, Thomas Tuchelben látják. De cikkeztek a Szalai Ádámot is foglalkoztató fiatal edző, Julian Nagelsmann elcsábításáról.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!