2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A klubvilágbajnoki cím a tét

2015. december 19., szombat 18:11, frissítve: szombat 18:52

A klubvilágbajnoki címért csap össze vasárnap a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona és a Libertadores-kupa-győztes River Plate. A katalánok harmadik, az argentinok első klubvilágbajnoki győzelemre hajtanak. Az összecsapást magyar idő szerint holnap fél tizenkettőkor játsszák.

Nagy meccsre készülhetnek a River Plate játékosai. Az argentin csapat japán ellenfelet vert ki az elődöntőben, a fináléban pedig a Barcelona ellen léphet pályára. „Azt hiszem, ez a mérkőzés óriási jelentőséggel bír, én már alig várom. Jó lehetőség arra, hogy valamit visszakapjunk abból a sok munkából, amit belefektettünk, hogy idáig eljussunk. Különleges környezetben lehetünk, nagyon messziről jöttünk, és szeretném, ha valami különlegeset alkotnánk” – mondta Marcelo Gallardo, a River Plate vezetőedzője.

A Barcelona 2009 és 2011 után harmadszor is magasba emelné a trófeát. A katalánok az elődöntőben Messi és Neymar nélkül is sima 3–0-s győzelmet arattak a kínai, kuangcsoui Guangzhou Evergrande ellen. A két klasszis játéka a döntőben is kérdéses. „Az, hogy a River Plate a döntőben van, bizonyítja, hogy remek csapat. Nagyon magas szinten tudnak játszanak, jól alakítanak ki lehetőségeket, ezért úgy érzem, hogy igen izgalmas döntő elé nézünk” – fogalmazott Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője.

A klub-vb jelenlegi formájának 2005-ös bevezetése óta jelentős európai fölény tapasztalható a tornán, mindössze háromszor diadalmaskodott dél-amerikai együttes.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!